Aprillipilasta hittituotteeksi – kohuttu juoma saapuu nyt Suomeen
![Copyright: Kopparberg. kopparberg](https://im.mtvuutiset.fi/image/5234214/landscape16_9/1400/785/97e3c50aa5fd898ecfe06080cb1171c8/Oa/kopparberg.jpg)
Vitsinä esitetty juomainnovaatio nousi hetkessä kuluttajien suosioon. Pian tätä kohuttua juomaa päästään nauttimaan myös Suomessa.
Kopparbergin Panimo kertoi vuonna 2014 lanseeraavansa mehujään tyyppisen siiderijään. Tämä aprillipilaksi tarkoitettu tuote sai siiderin kotimaassa Englannissa odotettua kuumemman vastaanoton. Naurun sijaan kuluttajat ryhtyivät kyselemään tuotteen perään ja panimoyhtiön sosiaalisenmedian sivut peittyivät positiiviseen palautteeseen.
Nyt panimo on vastannut kuluttajien kysyntään ja tuonut markkinoille maailman ensimmäisen jäädytetyn siiderin.
– Jääsiideristä syntyi ilmiö ennen kuin sitä oli edes olemassa, joten sattumalta syntyneeseen kysyntään oli luonnollisesti pakko vastata, kertoo Kopparberg Finlandin myyntijohtaja Martin Wetzer.
Maistuu myös jälkiruokana
Pussukoihin pakattu jääsiideri tulee laittaa pakastimeen 8 tunniksi ennen nauttimista. Pakastuksen jälkeen tuote joko puristetaan lasiin tai nautitaan lusikalla.
Nämä mansikan ja limen tai seljankukan ja limen makuiset jääsiiderit voi siis nauttia myös sorbetin tapaan jälkiruokana.
– Alkukesän aikana Englannissa myytiin satoja tuhansia jääsiideripusseja ja hittiä odotamme tästä myös Suomessa, Wetzer kertoo.
Tuote esitellään Suomessa ensikertaa tulevana viikonloppuna. Ensimmäisten maistiaisten jälkeen siideripussit löytyvät pian kaupoista ympäri maata.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka