Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Antipasto - kesäkurpitsaranskalaiset

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.04.2015 18:41

Italialainen antipastokulttuuri on ihana. Pieniä herkkuja viinilasin kylkeen huolettomaan nautiskeluun tai ruokahalua herättämään. Aperitivo-aika ennen illallista on kerrassaan neronleimaus. Upeita hetkiä olen viettänyt myös antipastoja notkuvien pöytien äärellä, jolloin ei pääruoka käy mielessäkään. Vaikka annokset ovat lähtökohtaisesti yksinkertaisia, löytyy muunnelmia rajatta. 

Italialaiset rakastavat friteeraamista. Ja kesän lähestyessä kesäkurpitsaa. Löysin jälleen itselleni uuden tavan nauttia tuosta satoisasta kasvista, jota olemme kasvattaneet joka kesä myös mökillä. Kesäkurpitsaa ranskalaisten perunoiden tapaan tarjoiltuna yllätti, vaikka sen ei pitänyt. Tiedä sitten oliko kurpitsan muoto vai mikä, mutta tuntui, ettei tällaista ollut ennen maistanutkaan, vaikka metodi muuten oli hyvin tuttu. Leivitys ja uppopaistaminen. Herkku vei joka tapauksessa kielen mennessään ja ajatukset italialaisen torin laidalle, Aperol Spritzin jäiden kilistessä lasissa tarjoilijan kiikuttaessa pöytään lisää särvinkiä.

Koska kesäkurpitsat ja tilanteet niiden nauttimiseen ovat aina eri kokoisia, kirjoitan reseptin ainesosien suhteilla, en tarkoilla mitoilla. Ei ole muutenkaan niin tarkkaa.

VINKKI! Täytä vappupöytä sormiruoalla. Täällä rutkasti antipastoreseptejä.

VINKKI 2! Kypsennys saattaa onnistua myös uunissa, kuten teimme parsan kohdalla (linkki vaimon blogiin).

Kesäkurpitsaranskalaiset

kesäkurpitsaa

1 osa vehnäjauhoja

1 osa raastettua parmesaania

2 osaa korppujauhoja (tai pankojauhoja)

kananmunaa

suolaa

öljyä tarpeeksi uppopaistamiseen

Leikkaa kesäkurpitsat ranskanperunoiden paksuisiksi suikaleiksi. Vatkaa pienessä kulhossa kevyesti kananmunien rakenne rikki. Sekoita parmesaaniraaste, korppujauhot ja suola sekaisin. Pyörittele kesäkurpitsasuikaleet vehnäjauhoissa. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Dippaa suikaleet kauttaaltaan kananmunaan ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoissa.

Kaada öljyä kattilaan ainakin 5 cm syvyydeltä (voi onnistua myös korkeareunaisella paistinpannulla, mutta en saanut siihen mittaria valvomaan lämpötilaa). Kuumenna öljy 180 asteeseen. Varo, ettei paljoa sitä kuumemmaksi, ettei syty tuleen. Älä pidä liesituuletinta päällä ja pidä kattilan kansi lähellä. Frittaa kesäkurpitsat kullanruskeaksi ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Voit tarjoilla dipin kera. Ja valkoviinin.

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Crêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanKun olet tehnyt ja maistanut tätä lasagnea kerran, et halua enää mitään muuta – "Aivan huikeaa!"Musakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTAManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin
antipastoitalialainenreseptisormiruoka

Tuoreimmat aiheesta

antipasto
  • 26.07.201720:12
    fritti

    Frittitaikina kasviksille

  • 18.04.201619:17
    brunssi

    Italialainen vappubrunssi

  • 02.08.201519:46
    alkupala

    Bresaola- ja parmankinkku"raviolit" hedelmäisellä juustotäytteellä

  • 14.09.201412:03
    alkupala

    Paistettu risotto - hävikkiherkku

  • 11.09.201422:34
    alkuruoka

    Herkkutatti-carpaccio