Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Antipasto - Balsamiporkkanat

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 18.08.2013 15:34

Antipastosarjaan tuli pieni katkos, joten jatketaan kauden herkuilla, porkkanoilla. Olemme nauttineet omasta sadosta jo tovin ja tämän vuoden erikoisuutena kasvatimme myös pyöreitä, pieniä porkkanoita. Mainio idea myös parvekelaatikoihin!

Juureksen makeus nousee paistettaessa esiin ja sitä tasapainottamaan on otettu syvää makua puhkuvaa balsamicoa. Yksinkertaista ja maukasta ja kotimaisilla porkkanoilla parempaa kuin mihin italialaiset pystyvät. Idea tuli mieleen Saku Tuomisen Basta!-kirjasta, vaikka vastaavanlaisia olemme nauttineet usein aiemminkin. Nautitaan sesongista, mutta toimii tämä tietty ympäri vuoden. Antipastona ja lisukkeena.

Katso myös muita antipastoreseptejä (linkki)!

Balsamiporkkanat

porkkanoita

balsamicoa

voita

lehtipersiljaa

oliiviöljyä

suolaa

Kuori porkkanat ja siivuta ne sentin paksuisiksi kiekoiksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää voi ja porkkanat ja paista muutama minuutti, kunnes porkkanat alkavat saada väriä. Lisää pannulle sen verran vettä, että porkkanat peittyvät. Anna kiehua niin kauan, kun nestettä riittää ja porkkanat alkavat pehmentyä. Siirrä tarjoiluastiaan ja lorauta päälle tilkka balsamicoa ja silputtu persilja. Anna marinoitua hetki. Lisää hiukan oliiviöljyä ja suolaa. Tarjoile antipastona tai lisukkeena.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän 5 aineksen herkulliset karitsanpotkat Boltsi-gnocchi -paistosVälimerellinen kurpitsa-lihapataPasta Primavera - kevään vihreät mautUnohda kaupan valmiskastikkeet – näin teet itse herkullista tomaattisalsaa
alkupalaantipastolisukeporkkana
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

alkupala
  • 17.12.201713:49
    juomasekoitus

    Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat

  • 02.10.201617:45
    alkuruoka

    Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi

  • 28.10.201521:14
    butternut squash

    Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

  • 02.08.201519:46
    antipasto

    Bresaola- ja parmankinkku"raviolit" hedelmäisellä juustotäytteellä