Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Antioksidantteja ja hyviä rasvoja – nämä tutut ruoat tekevät iholle ihmeitä!

shutterstock_78980236
Lohi ja parsakaali saavat ihon hehkumaan.
Julkaistu 06.11.2014 17:33

MTV LIFESTYLE

Ihoa täytyy hoitaa myös sisältäpäin. Tietyt ruoat tekevätkin iholle vähintään yhtä hyvää kuin huolella valitut rasvat ja puhdistustuotteet.

Moni terveellinen ruoka ei ole pelkästään painonhallinnallisesti hyvä valinta. Useat muutenkin terveellisenä pidetyt ruoat saavat myös ihon hehkumaan, kertoo Women's Health Magazine.

Saksanpähkinät

Saksanpähkinät sisältävät paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka saattavat hillitä tulehduksia.

Lohi

Myös lohessa on valtavan paljon kerta- ja monityydyttymättömiä rasvahappoja.

lohiShutterstock

Parsakaali

Parsakaalissa on runsaasti C-vitamiinia, joka tekee iholle hyvää.

Colourbox

Marjat

Marjoissa on paljon antioksidantteja, jotka estävät tulehduksia ja taistelevat ihon ikääntymisen merkkejä vastaan.

Shutterstock

Punaviini

Punaviinin sisältämässä resveratrolissa kerrotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Se esimerkiksi ehkäisee ihon ikääntymistä.

ShutterstockCopyright: MTV Oyj 2010 / Shutterstock

Kukkakaali

Kukkakaali on pääosin vettä, joka kosteuttaa ihoa sisältä päin. Lisäksi siinä on omega-rasvahappoja ja antioksidantteja.

Lehtikuva/Marja AirioCopyright: MTV Oyj/ Lehtikuva, 2009

Kurkku

Kurkun runsaasti sisältämä K-vitamiini vahvistaa verisuonia. Kurkun syöminen ehkäisee siis myös pintaverisuonten katkeilua.

Lähde: Women's Health Magazine

MTV LIFESTYLE

Tuoreimmat aiheesta

Makuja