Antioksidantteja ja hyviä rasvoja – nämä tutut ruoat tekevät iholle ihmeitä!

shutterstock_78980236
Lohi ja parsakaali saavat ihon hehkumaan.

Ihoa täytyy hoitaa myös sisältäpäin. Tietyt ruoat tekevätkin iholle vähintään yhtä hyvää kuin huolella valitut rasvat ja puhdistustuotteet.

Moni terveellinen ruoka ei ole pelkästään painonhallinnallisesti hyvä valinta. Useat muutenkin terveellisenä pidetyt ruoat saavat myös ihon hehkumaan, kertoo Women's Health Magazine.

Saksanpähkinät

Saksanpähkinät sisältävät paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka saattavat hillitä tulehduksia.

Lohi

Myös lohessa on valtavan paljon kerta- ja monityydyttymättömiä rasvahappoja.

Parsakaali

Parsakaalissa on runsaasti C-vitamiinia, joka tekee iholle hyvää.

Marjat

Marjoissa on paljon antioksidantteja, jotka estävät tulehduksia ja taistelevat ihon ikääntymisen merkkejä vastaan.

Punaviini

Punaviinin sisältämässä resveratrolissa kerrotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Se esimerkiksi ehkäisee ihon ikääntymistä.

Kukkakaali

Kukkakaali on pääosin vettä, joka kosteuttaa ihoa sisältä päin. Lisäksi siinä on omega-rasvahappoja ja antioksidantteja.

Kurkku

Kurkun runsaasti sisältämä K-vitamiini vahvistaa verisuonia. Kurkun syöminen ehkäisee siis myös pintaverisuonten katkeilua.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.