Antioksidantteja ja hyviä rasvoja – nämä tutut ruoat tekevät iholle ihmeitä!
![shutterstock_78980236](https://im.mtvuutiset.fi/image/4483490/landscape16_9/1600/900/e02a7c926ee9302e1a735b649ce377f/Ai/shutterstock-78980236.jpg)
Ihoa täytyy hoitaa myös sisältäpäin. Tietyt ruoat tekevätkin iholle vähintään yhtä hyvää kuin huolella valitut rasvat ja puhdistustuotteet.
Moni terveellinen ruoka ei ole pelkästään painonhallinnallisesti hyvä valinta. Useat muutenkin terveellisenä pidetyt ruoat saavat myös ihon hehkumaan, kertoo Women's Health Magazine.
Saksanpähkinät
Saksanpähkinät sisältävät paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka saattavat hillitä tulehduksia.
Lohi
Myös lohessa on valtavan paljon kerta- ja monityydyttymättömiä rasvahappoja.
Parsakaali
Parsakaalissa on runsaasti C-vitamiinia, joka tekee iholle hyvää.
Marjat
Marjoissa on paljon antioksidantteja, jotka estävät tulehduksia ja taistelevat ihon ikääntymisen merkkejä vastaan.
Punaviini
Punaviinin sisältämässä resveratrolissa kerrotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Se esimerkiksi ehkäisee ihon ikääntymistä.
Kukkakaali
Kukkakaali on pääosin vettä, joka kosteuttaa ihoa sisältä päin. Lisäksi siinä on omega-rasvahappoja ja antioksidantteja.
Kurkku
Kurkun runsaasti sisältämä K-vitamiini vahvistaa verisuonia. Kurkun syöminen ehkäisee siis myös pintaverisuonten katkeilua.
Lähde: Women's Health Magazine
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka