Anne yritti tehdä vauvalta näyttävän kakkukoristeen – tulikin "nykytaiteen veistos krapulasta"

shutterstock_580903135
Odotukset vs todellisuus. Shutterstock/Annen kotialbumi

Annen taituroimasta kakkukoristeesta ei tullut ihan sellainen kuin mielikuvissa. Lopputulos päätyi sen sijaan Ei menny niin kuin Strömössä -ryhmän ihailtavaksi.

Lasten ristiäisissä tai nimiäisissä näkee usein upeita täytekakkuja, jossa päivänsankari on ikuistettu kakun päälle marsipaani- tai sokerimassakoristeena. Söpön vauvakoristeen luominen ei kuitenkaan ole niin helppoa kuin voisi luulla. Tämän sai käytännössä huomata myös Anne, jonka luomus päätyi lopulta Facebookin mokaryhmään. 

– Teimme taikataikina-askarteluja lapsen kanssa ja esimerkiksi leikkiruokia, joita voi myöhemmin maalata. Koriste syntyi sivutuotteena, ja vaatii hieman kehittelyä, jos siitä kakun päälle tulevaa versioita jatkojalostaisin. Materiaali ei ollut ihanteellinen, Anne kertoo taideteoksestaan.

Lordi Voldemort vai masennuskausi tiivistettynä yhteen kuvaan?

Anne kertoo leipovansa nykyään harvakseltaan. Hän on joskus kokeillut muovailla myös sokerimassasta vauvakoristetta baby shower -kakkuihin, ja tuolloinkin todennut homman olevan melko haastavaa ilman muottia.

– Muunlaisia koristeita olen kyllä paremmalla menestyksellä sitten tehnyt. Kokeilin muovailla tästä samanlaista söpöä vauveliinia kuin kakkujen päällä usein näkyy. Jos tämä olisi onnistunut yli odotusten, niin varmaan olisi kakun päälle joskus päässyt.

Sen sijaan Annen koristeesta tulikin kasa taikinaa, jonka kuvaillaan Ei menny niin kuin Strömsössä -ryhmässä muistuttavan ennemmin Harry Potterin pahista Voldemortia, Pompeijin uhria tai "nykytaiteen veistosta krapulasta".

– Jos pitäisi kuvalla esittää masennuskausi, niin se olisi tuo sikiöasentoon mössäytynyt parka, ryhmässä muun muassa kuvailtiin.

Annen kuva on kerännyt ryhmässä päivän aikana jo yli 17 000 tykkäystä.

– Hauskoja kommentteja tuli tosi paljon. En olisi arvannut, että koriste saisi niin suurta huomiota. Monet näkivät teoksessa Pompeijin uhrin tai Lordi Voldemortin ja kieltämättä olen kyllä samaa mieltä.

Videolla: Mikä näistä banaaneista on oikeasti kakku?

0:21

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja