Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankankoipea appelsiinikastikkeessa appelsiinilla maustetun risoton kera

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.03.2014 21:58

Kun nyt pääsin fasaanilla lintujen makuun, on kuluvan vuoden paras kotisafka ehdottomasti jaettava. Ankkaa appelsiinikastikkeella on ranskalainen klassikko ja ymmärsin jälleen kerran miksi. Olen kokannut sitä muutaman kerran aiemmin, mutta tällä kertaa se iski tajuntaan lujaa. Supermaukasta ja -yksinkertaista ruokaa, joka toimii niin arkena kuin kaikkein juhlavimmassakin tilanteessa. 

Halusin tehdä ruoan mahdollisimman yksinkertaisesti. Selailin tusinan verran reseptejä, mutta kaikissa kikkailtiin turhaan. Twistit ovat hauskoja onnistuessaan, mutta useimmiten ne häviävät alkuperäiselle annokselle. Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta -kirjasta löytyi täydellisen simppeli resepti, jossa ei liikkumavaraa liiemmin jää. Omana pikkutwistinä käytin ankanrinnan tuuraajana pakkasesta löytynyttä ankankoipea. Ja kuten sanoin, tuli lopputuloksesta parempi kuin koskaan. Etenkin appelsiinilla maustetun risoton kera tarjoiltuna.

Jos et halua ostaa kokonaista appelsiinilikööripulloa, löytyy Alkosta 5 cl pikkupullo Cointreauta eli täsmälleen reseptiin tarvittava määrä. Likööri antaa kastikkeeseen intensiivisen maun ja alkoholi haihtuu keitettäessä.

VINKKI! Ostin purkin ankankoipia juures-cassoulet’a varten ja laitoin puolet eli kaksi koipea pakkaseen. Lisäksi otin ankanrasvan talteen. Siinä paistetut ranskalaiset perunat ovat aivan parhaita. Se antaa toki paljon makua mihin tahansa paistamiseen. Parinkympin purkista kannattaa hyödyntää ihan kaikki. Tehdä vaikka ankkalientä luista.

Ankankoipea appelsiinikastikkeessa

4 hlölle

1 purkki säilottyjä ankankoipia (4 kpl)

1 rkl voita

suolaa

mustapippuria

Appelsiinikastike ja -risotto

3 luomuappelsiinia

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl sokeria

5 cl appelsiinilikööriä, esim. Cointreau

1 annos risottopohjaa (resepti)

Raasta appelsiineista kuoren oranssi osa. Ota raaste sivuun.

Tee perusrisotto. Lisää sekaan melko alkuvaiheessa n. kahden appelsiinin verran kuoriraastetta. Risoton kypsyessä tee kastike. Lämmitä samalla uuni 150 asteeseen. Purista kahdesta appelsiinista mehut. Irrota kolmannesta appelsiinista siivut ja leikkaa niistä veitsellä kalvot irti niin, että vain hedelmäliha jää jäljelle. Kuumenna paistinpannu. Ankankoivet on säilötty rasvaansa eli voita tai öljyä et tarvitse. Paista nahka nopeasti rapsakaksi, laita koivet lautaselle ja lämpiämään uuniin. Pyyhi pannulta rasvat ja kaada sinne kastikeainekset sekä n. yhden appelsiinikuoren raaste. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hieman kokoon. Maista ja viimeistele tarvittaessa maku. Varmista välillä, ettei koivet kuivu. Voit myös laskea uuninlämpöä.

Annostele risottoa lautaselle ja laita ankankoipi päälle. Kruunaa appelsiinilohkoilla ja kaada kuuma kastike päälle.

Lisää aiheesta:

Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaPunajuuriburgeri punajuurihummuksella ja piparjuurikermallaHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanClams Oreganata - helpot gratinoidut simpukatMausteista karitsaa paahdetulla bataatilla - nopeaa lohturuokaa
ankkaappelsiinihedelmäklassikkoranskalainenreseptirisotto
risottopohja