Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Amerikkalaissivuston raju väite: Alumiinifolio aiheuttaa vakavan terveysriskin

Shutterstock
Julkaistu 08.07.2016 11:08

MTV LIFESTYLE

Ruoan valmistaminen alumiinifolioon käärittynä voi olla terveydelle haitallista, uutisoi tunnettu ruokasivusto Foodbeast.

Alumiinifoliosta voi imeytyä kuumennettaessa ruokaan alumiinia, väittää International Electrochemical Sciencessa vuonna 2012 julkaistu tutkimus. Liukenemista tapahtui etenkin kuumissa lämpötiloissa ja silloin, kun ruoat olivat erittäin mausteisia tai hapokkaita.

Tutkijoiden mukaan alumiinin liukeneminen ylitti Maailman terveysjärjestön asettamat raja-arvot.

Alumiini on yhdistetty lukuisiin terveyshaittoihin, joita tutkijoiden mukaan on mahdotonta tiivistää yhteen niiden laajan kirjon takia. Yksi mahdollinen yhteys on kuitenkin löydetty esimerkiksi Alzheimerin tautiin. 

Myös monet padat ja kattilat sisältävät alumiinia, mutta yleisesti ottaen ne ovat turvallisia käyttää pintakäsittelynsä ansiosta. Käsittely estää alumiinia imeytymästä ruokaan. Kertakäyttöistä alumiinifoliota ei ole käsitelty samaan tapaan kuin kattiloita ja muita vastaavia ruoanlaittovälineitä.

Tutkimuksen kylmän ruoan säilyttäminen alumiinifoliossa oli turvallista, mutta vain rajoitetun ajan.

Lähde: Foodbeast

Lisää aiheesta:

Alumiinifoliossa piilee riski, jota moni ei ole tullut ajatelleeksiNyt tarkkana! Alumiinifoliossa piilee riski, jota kaikki eivät tule ajatelleeksiNyt tarkkana jouluruokien kanssa! Alumiinifoliossa piilee riski, jota moni ei ole tullut ajatelleeksiÄlä missään nimessä laita jääkaappiin! Viranomainen varoittaa perunoiden säilytykseen liittyvästä terveysriskistäTutkija: Yleisin valmistustapa voi olla vaarallinen – näin riisille pitää tehdä ennen keittämistä!Lounasastiasi voi olla vaaraksi terveydelle! Mikronkestävyys ei takaa tuotteen turvallisuutta
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?