Mainos
Mainos

Älyttömän helppoa: Halvasta lihasta jopa parempaa kuin sisäfileepihvistä!

Yksinkertaisilla valmistusmenetelmillä loihdit lihan edullisemmista ruhonosista mahtavia herkkuja – ilman tunteja kestävää hauduttelua. 

Marinadin ajatellaan usein vaikuttavan pelkästään lihan makuun, mutta parhaimmillaan oikeanlainen marinadi myös parantaa lihan ominaisuuksia. Käyttämällä hyväksi lihassa muodostuvia entsyymireaktioita, voi vaikuttaa siihen, kuinka murea lopputulos on.

1. Marinadin entsyymit

Useat lämpimien maiden hedelmät sisältävät entsyymejä, jotka murentavat lihaa. Esimerkiksi kiivit, viikunat ja papaijat sisältävät entsyymejä, jotka pilkkovat proteiineja ja näin ollen mureuttavat lihaa.

2. Marinadin hapot

Hapokkaat raaka-aineet kuten viini tai viinietikka niin ikään vauhdittavat lihaa mureuttavia reaktioita. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että jos happoa lisää marinadiin liikaa, on sen vaikutus vastakohtainen ja se voi muuttaa lihan sitkeäksi.

3. Oikeat raaka-aineet

Monet käyttävät ananasta porsaanlihan marinoimiseen, mutta ananas sopii mainiosti myös naudanlihan marinointiin sekä makunsa että lihaa mureuttavien ominaisuuksiensa vuoksi.

Teen tanniinit mureuttavat lihaa ja tuovat makua lihaan. Tee sopii sekä porsaan- että naudanlihan seuraksi marinadeihin.

Niin ikään viini sisältää luontaisia tanniineja, jotka tekevät lihasta entistä mureampaa. Myös viinin hapokkuus edesauttaa lihan mureutumista.

Lihaa mureuttavia entsyymejä sisältävä inkivääri voi auttaa mureuttamaan lihaa entisestään.

Myös kolajuomat ovat hapokkaita ja edesauttavat lihan mureutumista – ja tuovat marinadissa lihaan grilliherkkuihin sopivaa makeutta.

***

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.