Aloittelijakin voi grillata täydellisen pihvin: Yksi väline takaa onnistuneen lopputuloksen
Epätasainen lämpö ja tippuvan rasvan aiheuttamat leimahtavat liekit voivat tehdä etenkin rasvaisten lihojen grillaamisesta haastavaa, ja lopputuloksena voi olla palanut tai raaka lihakimpale.
Apu voi löytyä helpommin kuin uskotkaan. Aloittelijan grillaustuloksen pelastaa nimittäin perinteinen valurautapannu. Valurautapannun avulla aloittelijakin onnistuu grillaamaan mehukkaita lihoja ja rapsakoita vihanneksia.
Valurautapannun päällä grillissä kypsennetty pihvi ei kaipaa enää uunia lainkaan vaan kypsyy tasaisesti riittävän kypsäksi suoraan grillissä. Muista kuitenkin ottaa pihvi pois pannulta heti, kun lihasnesteet alkavat tulla pintaan. Lihasnesteiden nousu on merkki medium-kypsyydestä. Jos nostat pelkästään pannun pois grillistä, jatkaa pihvi kypsymistään ylikypsäksi asti.
Muista myös antaa pihvin vetäytyä ennen tarjoilua.
Herkulliset grillivihannekset syntyvät samaten pannun avulla, kun laitat alle hieman öljyä.
Lähde: Fox News
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka