Ällistyttävän helppo brownie-resepti – kahden ainesosan ihme!

Nutella-brownies
Kuvakaappaus The Kitchn -sivustolta. Kuvakaappaus The Kitchn -sivustolta

Kun haluat helppoa ja hyvää todella nopeasti, kokeile tätä herkullisen kuuloista brownie-reseptiä!

Leivonnan ei aina tarvitse olla monimutkaista. Kokeile tätä maukasta brownie-reseptiä, kun haluat vähällä vaivalla loihtia herkkuja kahvin kanssa.

Vinkki: Reseptin salaisuus piilee hyvin vatkatuissa kananmunissa!

Tarvitset:

4 suurta kananmunaa

vajaa 400 g suklaa-hasselpähkinälevitettä (esim. Nutellaa)

Tee näin:

1. Esilämmitä uuni 175-asteiseksi. 

2. Aseta leivinpaperi vuoan sisään niin, että sen reunat tulevat pituussuunnassa yli. Suihkuta leivinpaperiin ja vuoan reunoihin vuokasprayta. 

3. Vatkaa munat. Riko kaikki munat kulhoon ja vatkaa niin kauan, että koostumus on ilmava. Mitä kuohkeampi lopputulos, sitä paremmin browniet onnistuvat.

4. Mittaa oikea määrä suklaalevitettä ja laita se mikronkestävään kulhoon. Lämmitä minuutin ajan mikrossa, mutta sekoita levitettä 15 sekunnin välein. Kun levite on tarpeeksi lämmin, sen pitäisi olla löysähköä ja kermaista.

5. Yhdistä munat ja suklaalevite. Lusikoi levitettä munavaahdon joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella. Sekoita niin kauan, että suklaalevite on täydellisen sekoittunut munavaahdon kanssa. Sekoita vielä pari kertaa lastalla, jotta saat taatusti kulhon sivuilta ja pohjasta kaiken sekoittumaan.

6. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin 25–30 minuutiksi.  Browniet ovat valmiita, kun taikina alkaa irrota vuoan reunoilta.

7. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. 

8. Voit säilyttää brownieita ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin viikon.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.