Alle 300 kilokalorin vähähiilihydraattinen pizza sopii laihduttajalle – kokeile!

Kukkakaalipizza
Shutterstock

Tätä kevyttä pizzaa voit syödä hyvällä omallatunnolla.

Haluatko vähentää ruokavaliostasi hiilihydraatteja ja viljoja? Sinun ei silti tarvitse kieltäytyä täysin suolaisista herkuista, kuten pizzasta. Tämä kasvispohjainen pizza on helppo valmistaa, eikä pohjaan tarvitse käyttää viljaa. Vehnäjauhojen sijaan pizzapohja valmistuu nimittäin kukkakaalista! Herkullisen pizzan täytteiksi sopivt esimerkiksi tomaatti, juusto ja basilika.

Pizzapohja kukkakaalista

Puolikkaassa kukkakaalipizzassa on alle 300 kilokaloria, joten voit syödä tätä hyvällä omallatunnolla.

5 dl kukkakaalia raastettuna (noin puolikas kukkakaalin pää)
1 iso kananmuna, kevyesti vatkattuna
3 dl silputtua mozzarellaa
2 rkl raastettua parmesania
Suolaa ja pippuria maun mukaan
0,6 dl tomaattikastiketta
2,5 dl kirsikkatomaatteja, puolitettuina
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/4 tl chilihiutaletta
Tuoreita basilikan lehtiä

1. Levitä leivinpaperi reunalliselle pellille ja esilämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Raasta kukkakaali ja laita raaste isoon, mikronkestävään kulhoon. Kypsennä kukkakaaliraastetta mikrossa 7-8 minuuttia, tai kunnes se on pehmeää. Anna raasteen jäähtyä.
3. Sekoita jäähtyneen raasteen joukkoon kananmuna, noin 2 dl mozzarellaa, parmesanjuusto, suola ja pippuri. Kauli tai taputtele taikina levyksi pellille. Voitele pohja oliiviöljyllä ja paista uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsynyt kauniin väriseksi.
4. Laita pizzan päälle täytteet: tomaattikastike, loput mozzarellasta, tomaatit, valkosipuli sekä chilihiutaleet. Paista pizzaa vielä uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza vielä tuoreella basilikalla ja nauti.

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!