Alkossa pääsiäishulinat: Tämän juoman myynti kasvaa yli 60 prosenttia!

punaviini
Shutterstock

Pääsiäinen näkyy Alkossa vilkastuvana kauppana. Kaiken kaikkiaan pääsiäisviikon myynnin arvioidaan olevan 34 prosenttia normaalia viikkoa vilkkaampaa.

Pääsiäinen on monelle suomalaiselle hyvän ruoan juhlaa. Tämä näkyy myös Alkon kassoilla, joiden kautta kulkee pääsiäisviikolla noin 64 prosenttia enemmän punaviinejä kuin normaalilla viikolla. Hyvän ruoan kanssa halutaan selvästi myös hyviä juomia, sillä prosentuaalisesti eniten kasvaa 13–17 euron punaviinien myynti. Pääsiäisviikolla tämän hintaluokan viinejä myydään liki 90 prosenttia enemmän kuin normaalilla viikolla. Litramääräisesti myydään kuitenkin eniten 7–10 euron punaviinejä, joita suomalaiset ostavat pääsiäisviikolla arviolta 280 tuhatta litraa

Pitkät ateriat näkyvät Alkon myynnin kasvuna läpi tuotevalikoiman ja myös valkoviinien myynti kasvaa 40 prosenttia pääsiäisviikolla. Eniten suosiotaan lisäävät 10–13 euron valkoviinit, joiden myynti kasvaa noin 50 prosenttia. Litramääräisesti pääsiäisviikolla myydään eniten 7–10 euron valkoviinejä, joita ostetaan arviolta noin 180 tuhatta litraa.

Saapuvan kevään ja kesän odotus näkyy myös kuohuviinien myynnin lisääntymisenä. Pääsiäisviikolla Alkoista ostetaan noin 43 prosenttia enemmän kuohujuomia kuin normaalilla viikolla. Hintaryhmittäin myynti kasvaa eniten 10–13 euron kuohuviineissä.

MUISTATHAN! Hyvä emäntä tai isäntä ottaa huomioon myös alkoholittomat vieraansa.

Alkon myynti on pääsiäisviikolla arviolta 34 prosenttia normaalia viikkoa suurempaa. Pääsiäisen vaikutus myyntiin on arvioitu edellisvuoden myynnin perusteella.

Lampaalle tuhti toveri

Lammas on pääsiäisaterian kestotähti, oli tarjolla sitten viulua, paistia, karetta tai fileetä. Rotevat ja voimakkaat punaviinit, kuten australialainen shiraz tai malbec Argentiinasta, sopivat täyteläisen punaviinin ystävän pääsiäispöytään.

– Myös vivahteikkaat ja kehittyneet espanjalaiset tempranillot maistuvat erityisesti pitkään kypsytetyn viulun tai paistin kumppanina, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Olutfania hemmotellaan pääsiäisoluilla, joiden valikoimasta löytyy sopivat juomat niin lampaalle, mämmille kuin nautiskeluunkin.

Pääsiäisen makeista herkuista pasha viihtyy makean italialaisen vin santon tai Unkarin tunnetuimman viinin tokajin seurassa. Mämmillekin löytyy monia vaihtoehtoja tummasuklaisesta stoutista makeaan malagaan.

– Suklaan ystävä nauttii pääsiäisenä makunsa mukaan suklaista stoutia tai portteria, lbv portviiniä tai makeaa madeiraa, Vilkuna vinkkaa.

Lähde: Alko

KATSO RESEPTIT:

Katso pääsiäisen lihavinkit:

Pääsiäisen lihat 5:08

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!