Alkon ehdoton hittituote juuri nyt: Menekki yli kolminkertaistuu kesällä – testaa 12–13 euron löydöt!

1:16 Näin avaat viinitonkan oikeaoppisesti

Viini maistuu suomalaisille kesälläkin. Alkon mukaan kansa haalii ostoskoreihinsa kesällä erityisesti roseeviinejä.

Videolla: Miten viinitonkka kuuluu oikeasti avata?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu erilaiset roseeviinien suosion kasvusta. Viime kesänä hittijuomaksi nousi kahta trendiä yhdistelevä rieslingrosee. Vuodenvaihteessa Alkon hyllyt puolestaan valloittivat roseeproseccot

Myös alkoholittomien juomien kulutus nousee koko ajan, ja kesällä kaivataankin monipuolisia virkistäjiä myös alkoholittoman. Alkoholittomien myynti kasvaa Alkoissa kesäkuukausina lähes 30 prosenttia. Longdrinkejä myydään eniten kesäaikaan - niiden myynti kesäkuukausina kasvaa reilut 50 prosenttia. Siidereiden myynti kasvaa noin 40 prosenttia.

Nyt Alko tiedottaa, että kesällä sen myymälöiden myynneissä korostuvat erityisesti valko-, rosee- ja kuohuviinit. Valkoviinien kysyntä kasvaa lähes 40 prosenttia ja kuohuviinien noin 30 prosenttia.

Roseeviinien myynti yli kolminkertaistuu kesällä

Roseeviinien myynti sen sijaan yli kolminkertaistuu. Vaikka roseeta nautitaan yhä enemmän läpi vuoden, myydään kesän aikana lähes 50 prosenttia koko vuoden roseeviinimyynnistä. Punaviinien myynti laskee kymmenellä prosentilla.

Roseet ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa ruokapöydässä. Vaikka ne eivät nykyään kuulu pelkästään kesään, ovat ne Alkon mukaan helteisinä päivinä parhaimmillaan.

–  Roseeviinien tyylikirjo sopii hyvin eri tyylisten kesäherkkujen kanssa – oli kyse sitten kesäisen keveistä salaateista tai grillin tuhdeista antimista, Alkosta vinkataan. 

Myynnin vertailukohtana on käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta. Kesäkuukausiksi luetaan kesä,- heinä- ja elokuu, tämän vuoden osalta luvut ovat ennusteita. Luvuissa kesäkuukausien vertailu on tehty yhdeksään muuhun kuukauteen.

Mitä roseeviiniä pöytään? Testaa Viinilehden voittajaviinit

Viinilehti valitsi toukokuussa 2021 vuoden parhaat roseeviinit. Viinilehden Vuoden roseeviinin ­valintaa varten viiniasiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona maahantuojien kilpailuun lähettämät roseeviinit, joita oli tänä vuonna 72 kappaletta.

Vuoden roseeviiniksi 2021 valikoitui italialainen Zenato Rosé. Tuomaristo kuvailee voittajaviiniä muun muassa avoimeksi ja hyvin raikkaaksi. Tuoksu on punasävytteinen ja siinä on herukkaisuutta, kirsikkaisuutta, yrttisyyttä, pirteän sitruksisia vivahteita ja myös jännittävällä tavalla kukkaisuutta.

Viinilehden Vuoden roseeviini 2021 -kilpailun voittajakolmikko

KULTAA: Zenato Rosé, San Benedetto 2020, IGT Trevenezie, Italia, 12,48 €

HOPEAA: Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2020, Qualitätswein Pfalz, Saksa, 12,98 €

PRONSSIA: Wein Hof 519, Pink Riesling, Saksa,13,29 €

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja