Alkoholin nauttimisesta voi seurata krapulaa pahempi asia – tiedätkö, mikä?

Shutterstock

Krapula on monelle tuttu oire alkoholin nauttimista seuraavana päivänä, mutta tiesitkö, että alkoholi voi myös heikentää vastustuskykyä?

Marylandin yliopiston tutkimuksessa selvisi aikoinaan, että runsas alkoholinjuonti voi krapulan lisäksi heikentää ihmisen vastustuskykyä. Tämä merkitsee sitä, että esimerkiksi flunssan voi saada kostean illan jälkeen tavallista helpommin.

Hyvästi, vastustuskyky!

Tulokset saatiin, kun terveet nuoret aikuiset joivat noin viittä shottia vastaavan määrän alkoholia 20 minuutissa. Muutaman tunnin kuluttua heillä oli vähentynyt huomattavasti puolustussolujen määrä elimistössä. Puolustussolut ovat tärkeä osa puolustusjärjestelmää.

Alkoholilla on vaikutusta sekä solujen määrään että niiden toimintaan. Mitä enemmän alkoholia nauttii sitä vähemmän puolustussoluja löytyy verestä.

Juhliessa voi olla myös muutenkin helpompi napata itselleen jokin flunssapöpö. Myös alkoholin vaikutuksen alaisena kannattaa muistaa pysyä etäällä kipeistä ihmisistä – eikä toisten laseista kannata juoda!

Lähde: Men's Health

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.