Alko vetää myynnistä suosittua likööriä – avatunkin tuotteen saa palauttaa

(Lehtikuva)
Lehtikuva

Ruotsalainen alkoholimonopoli Systembolaget veti amerikkalaista Fireball-likööriä markkinoilta liian korkeiden propyleeniglykodi-pitoisuuksien vuoksi. Nyt samaan ratkaisuun on päätynyt myös Alko.

Suomalaista Alkoa Ruotsissa vastaava Systembolaget tiedotti viikonloppuna vetävänsä myynnistä suosittua Fireball-likööriä liian korkeiden propyleeniglykodi-pitoisuuksien vuoksi. Ruotsalaislehtien mukaan tieto liian korkeista kemikaalipitoisuuksista Systembolagetille tuli Suomesta, Alkon rutiinitarkastusten yhteydessä. Nyt takaisinvetotoimenpiteisiin ollaan ryhdytty myös Suomessa ja Alko vetää tuotteen myynnistä.

Ei noudata EU:n tiukkaa lainsäädäntöä

Fireball-likööri on valmistettu Pohjois-Amerikan elintarvikesäännösten mukaisesti, mutta se ei täytä EU-maissa noudatettavaa tiukempaa lainsäädäntöä propyleeniglykolin määrästä. Yhdisteen määrä liköörissä ei kuitenkaan aiheuta välittömiä terveysvaikutuksia.

Propyleeniglykoli on elintarvikkeissa yleisesti käytettävä lisäaine, jota alkoholijuomissa käytetään aromien kantaja-aineena. Kuten valtaosalla muitakin lisäaineita, on sillekin asetettu enimmäiskäyttömäärä. Propyleeniglykolin määrää seurataan tiettyjen tuoteryhmien analyyseissä Alkon laadunvalvontaohjelman mukaisesti. Kyseessä oleva tuote on myynnissä useissa muissa Euroopan maissa, mutta Alko on ainoa taho, joka on reklamoinut virheestä tuotteessa.

Alko kertoo ottavansa vastaan kaikki kuluttajilta palautuvat tuotteet. Alko hyvittää myös avatut tuotteet, mikäli juomaa on vielä jäljellä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja