Alko paljasti heinäkuun hittituotteet – ostitko sinäkin näitä juomia?

2:10 Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää kaksi hanapakkauskikkaa

Alko tiedottaa heinäkuun myynneistään. Kesähelteet saivat suomalaiset ostamaan erityisesti alkoholittomia juomia sekä roseeviinejä aiempaa enemmän.

Videolla kaksi viinitonkkakikkaa. Tiesitkö jo nämä?

Heinäkuussa 2021 Alkon myyntivolyymi laski 3,7 prosenttia edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna. Alkon mukaan punaviinien kysyntä laski 18,3 prosenttia, valkoviinien 1,7 prosenttia, vodkien ja viinojen sekä muiden väkevien myynti väheni reilut viisi prosenttia.

Tietyissä juomaryhmissä nähtiin kuitenkin kasvua. Roseeviinien myynti kasvoi litroissa 20,8 prosenttia, kuohuviinien 12,3 prosenttia ja long drink -juomien 12,8 prosenttia.

Alkoholittomat juomat ja roseeviinit heinäkuun hittejä

Kuten Päivittäistavarakauppa ry:n tuoreista tilastoista selvisi keskiviikkona, alkoholittomat juomat ovat nyt Suomessa kovassa huudossa.  Trendi näkyi heinäkuussa myös Alkossa, jossa alkoholittomien juomien myynti kasvoi 26,1 prosenttia.

– Raikkaus, keveys ja vaivattomuus korostuivat asiakkaan ostoskorissa. Heinäkuussa alkoholittomien myynti nousi kesähelteillä noin 26 prosenttia, roseeviinien lähes 21 prosenttia, kun taas punaviinien kysyntä laski, sanoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

Alkosta kerrottiin aiemmin, että poikkeuksellisen lämmin kesä vaikutti myös kesäkuun myynteihin. Asiakkaat suosivat myös kesäkuussa raikkaita, matala-alkoholisia ja alkoholittomia juomia. Kuohuviineissä tämän vuoden trendijuoma roseeprosecco on kiinnostanut asiakkaita. Sen osuus oli noin 25 prosenttia roseekuohuviinien myynnistä.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja