Alex kirjoitti 500 sanaa pikaruokalan herkuista ja pääsi yliopistoon – yhtiö kruunasi onnistumisen: "Niitä harvoja hetkiä, kun olen ollut sanaton"

1:33 Nachovuoka

New Yorkissa asuva Alex kirjoitti yliopistohakemuksen suosikkipikaruoastaan. Essee poiki paitsi koulupaikan, myös kaksin kappalein uskomattomia yllätyksiä.

Nappaa idea yllä olevalta videolta: Näin syntyy ihana nachovuoka!

Korkeakouluun hakiessaan Alex Tiso tiesi, että hänen tulisi esseellään erottua joukosta. Lopulta nuori mies päätyi epätodennäköiseen ratkaisuun: 18-vuotias Alex rakastaa burrito bowleja ja päätti kirjoittaa esseensä niistä, kertoo Insider.

Burrito bowl on salaattityyppinen kulhoruoka, jonka täytteet ovat kuin tortillasta. Alexin sydämen ovat vieneet erityisesti Qdoba-ketjun burrito bowlit, ja mies omistikin hakuesseensä 543 sanaa niille.

Päätti tehdä todella erityisen esseen

Alex haki Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevaan Delawaren yliopistoon, ja sai opettajaltaan apua esseehakemukseensa.

– Sinun täytyy tehdä tarinasta uniikki. Niin moni kirjoittaa perheen menettämisestä, urheiluvammasta tai huonoista kokemuksista, jotka muuttuvat hyviksi, opettaja neuvoi.

– Sinun täytyy kirjoittaa jotakin erilaista, mitä kukaan muu ei ole tehnyt aiemmin.

Esimerkinomaisesti opettaja kertoi henkilöstä, joka oli kirjoittanut lempiruoastaan. Alexilla välähti.

– Ajattelin "ookoo, kukaan ei ole kirjoittanut Qdoban bowlista", Alex kuvailee.

Mies kirjoitti burrito-ateriasta ja tutkiskeli sen kerrosten kautta omaa persoonaansa: hän esimerkiksi kertoi, että hyvät sosiaaliset taidot ovat kuin annoksen juusto.

– Kuten minäkin, guacamole tuo aina jotakin uutta bileisiin. Sipsejä? Lisää vain guacamole. Pitaleipää? Tee guacamolea, mies kuvaili.

Pääsi unelmiensa kouluun

Kuukausia myöhemmin Alex sai soiton opettajaltaan: tämä kertoi, että hänen Delawaren yliopistossa työskentelevä tuttavansa oli kehunut erään hakijan burrito bowl -esseetä parhaimmiksi, joita arvosteluraati on lukenut.

– Olin todella sokissa. Millä todennäköisyydellä joku muu kirjoittaisi burrito bowlista samana vuonna? Alex kuvaa.

Pian hyväksymiskirje kolahtikin Alexin postiluukusta. Ikionnellinen Alex päätti kiittää myös Qdobaa. Hän lähetti yhtiöön kirjeen, jossa kiitteli inspiraatiosta.

Videoneuvottelu. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yhtiö lahjoitti vuoden ruoat, eikä tässä vielä kaikki

Yllätyksekseen Alex sai vain tunteja myöhemmin vastauksen toimitusjohtaja Keith Guilbaultilta, joka halusi kutsua Alexin mukaan videoneuvotteluun tapaamaan yhtiön työntekijöitä. Neuvottelussa Alex sai myös huikean lahjan.

– Aiomme auttaa sinua, varmistaa, ettet ole nälkäänäkevä opiskelija, joten tarjoamme sinulle ruoat Qdobassa vuoden ajan, Guilbault totesi.

"Istuin vain sokissa"

Yhtiön johtava kokki Katy Velazquezkertoi myös nimenneensä Alexin kunniaksi burrito bowlin, jossa on Alexin suosikkitäytteitä. Sitä tullaan myymään Delawaren yliopiston läheisessä toimipisteessä.

– Tuo videoneuvottelu oli yksi niitä harvoja hetkiä, kun olen ollut sanaton, Alex kuvailee.

– Istuin vain siinä, sokissa. Veljeni seisoi tietokoneen takana ekstaasissa ja sanoi "saan ilmaista ruokaa!"

Alex lupaa, että aikoo nauttia burrito bowleja yliopistolle päästyään, muttei sentään joka päivä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja