Älä voitele joulutorttuja kananmunalla – tässä selkeä syy
Oletko elänyt siinä harhauskossa, että joulutortut tulisi voidella ennen paistamista?
Tiesitkö, että pakasteaaltaan torttutaikinasta valmistettuja joulutorttuja ei tulisi koskaan voidella kananmunalla? Kananmuna nimittäin tukkii taikinan huokoset, jolloin tortut eivät välttämättä kohoa uunissa toivottuun tapaan. Taikina ei paisu uunissa varsinkaan taitekohdista ja jää ikävän littanaksi.
Itse tehty taikina kaipaa voitelua, kaupan valmistaikina ei
Miksi monet sitten luulevat, että tortut tulisi voidella? Syy on ymmärrettävä: ennen vanhaa kaupoissa ei myyty valmiita pakastetaikinoita, jolloin tortut oli valmistettava alusta alkaen itse. Jos taikinan valmistaa itse, kannattaa tortut ehdottomasti voidella!
LUE MYÖS: Oletko tajunnut aiemmin? Yksi simppeli muutos nopeuttaa joulutorttujen tekemistä huomattavasti
Juttu on julkaistu alun perin joulukuussa 2019.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti