Älä tee yleistä virhettä pähkinöiden kanssa – härskiintyvät todella nopeasti!

pähkinät
Shutterstock

Pähkinät ovat mitä terveellisintä naposteltavaa, mutta halvimmasta päästä ne eivät ole. Siksi pähkinöitä ei kannata päästää pilaantumaan.

Rasvaisina herkkuina pähkinät härskiintyvät huoneenlämmössä nopeasti, jopa vain parissa viikossa. Pähkinät kannattaakin säilyttää aina jääkaapissa. Jos kaappiin ostettu pähkinäpussi kestää käytössä pitkään, kannattaa harkita myös pähkinöiden pakastamista.

Pähkinät soveltuvat pakastukseen erinomaisesti. Pakastus pitää pähkinöiden maun raikkaana eikä päästä niitä härskiintymään, mikä huoneenlämmössä voi tapahtua lämpimillä säillä jo muutamassa viikossa.

Laita pähkinät ilmatiiviiseen pakastuspussiin ja päästä ilmat pois pussista. Pakastimessa pähkinät säilyvät hyvänä jopa vuoden verran. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja