Älä tee yleistä virhettä pähkinöiden kanssa – härskiintyvät todella nopeasti!
Pähkinät ovat mitä terveellisintä naposteltavaa, mutta halvimmasta päästä ne eivät ole. Siksi pähkinöitä ei kannata päästää pilaantumaan.
Rasvaisina herkkuina pähkinät härskiintyvät huoneenlämmössä nopeasti, jopa vain parissa viikossa. Pähkinät kannattaakin säilyttää aina jääkaapissa. Jos kaappiin ostettu pähkinäpussi kestää käytössä pitkään, kannattaa harkita myös pähkinöiden pakastamista.
Pähkinät soveltuvat pakastukseen erinomaisesti. Pakastus pitää pähkinöiden maun raikkaana eikä päästä niitä härskiintymään, mikä huoneenlämmössä voi tapahtua lämpimillä säillä jo muutamassa viikossa.
Laita pähkinät ilmatiiviiseen pakastuspussiin ja päästä ilmat pois pussista. Pakastimessa pähkinät säilyvät hyvänä jopa vuoden verran.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa