Älä voitele joulutorttuja kananmunalla – tässä syy!

0:30 Toffifee-joulutortut – suklaan ja toffeen täydellinen yhdistelmä tortussa on uusi jouluhitti

Oletko sinäkin elänyt siinä harhauskossa, että joulutortut tulisi voidella ennen paistamista?

Tiesitkö, että pakastetaikinasta valmistettuja joulutorttuja ei tulisi koskaan voidella kananmunalla? Kananmuna nimittäin tukkii taikinan huokoset, jolloin tortut eivät välttämättä kohoa uunissa toivottuun tapaan. Taikina ei paisu uunissa varsinkaan taitekohdista ja jää ikävän littanaksi.

Itse tehty taikina kaipaa voitelua, kaupan valmistaikina ei

Miksi monet sitten luulevat, että tortut tulisi voidella? Syy on ymmärrettävä: ennen vanhaa kaupoissa ei myyty valmiita pakastetaikinoita, jolloin tortut oli valmistettava alusta alkaen itse. Jos taikinan valmistaa itse, kannattaa tortut ehdottomasti voidella!

Miten joulutortut valmistetaan oikeaoppisesti? Katso videolta vinkit:

1:23

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja