Älä voitele joulutorttuja kananmunalla – tässä syy!
Oletko sinäkin elänyt siinä harhauskossa, että joulutortut tulisi voidella ennen paistamista?
Tiesitkö, että pakastetaikinasta valmistettuja joulutorttuja ei tulisi koskaan voidella kananmunalla? Kananmuna nimittäin tukkii taikinan huokoset, jolloin tortut eivät välttämättä kohoa uunissa toivottuun tapaan. Taikina ei paisu uunissa varsinkaan taitekohdista ja jää ikävän littanaksi.
Itse tehty taikina kaipaa voitelua, kaupan valmistaikina ei
Miksi monet sitten luulevat, että tortut tulisi voidella? Syy on ymmärrettävä: ennen vanhaa kaupoissa ei myyty valmiita pakastetaikinoita, jolloin tortut oli valmistettava alusta alkaen itse. Jos taikinan valmistaa itse, kannattaa tortut ehdottomasti voidella!
Miten joulutortut valmistetaan oikeaoppisesti? Katso videolta vinkit:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan