Älä syö näitä liikaa! 5 hedelmää, jotka turvottavat vatsaa

vesimeloni
Vesimeloni sisältää runsaasti fruktoosia. Shutterstock

Hedelmät ovat terveellisiä ja sisältävät runsaasti ravintoaineita, mutta osa niistä myös saa vatsan turpoamaan.

Sen lisäksi, että hedelmistä saa paljon ravintoaineita ja vitamiineja, on niissä huonokin puolensa. Hedelmät ovat täynnä fruktoosia, sorbitolia ja kuituja, jotka aiheuttavat yleisesti vatsan turvotusta.

Turvottavien hedelmien syömistä ei tarvitse kuitenkaan lopettaa kokonaan, vaan niitä kannattaisi syödä kohtuudella ja pureskella hyvin. Myös veden juonti samalla voi auttaa.

Alla on listattu viisi hedelmää, jotka aiheuttavat helposti vatsan turvotusta.

Vesimeloni

Monilla ihmisillä on vaikeuksia sulattaa fruktoosia. Se on hedelmän sokeri, joka voi aiheuttaa turvotusta ja ilmavaivoja. Vesimeloni sisältää runsaasti fruktoosia, joten sitä kannattaa syödä varoen välttääkseen turvotusta.

Kirsikat

Myös kirsikat sisältävät runsaasti sokeria, joka saa vatsan pullistumaan. Kirsikoita kannattaa syödä kohtuudella. Jos tulee herkuteltua runsaammin kirsikoita, välttele loppupäivän ajan sokereita.

Viinirypäleet

Viinirypäleitä ei kannattaisi syödä yli 3 desilitraa kerralla, sillä ne aiheuttavat helposti vatsan turpoamista. Myös viinirypäleet sisältävät runsaasti fruktoosia.

Omenat

Omena kannattaa pureskella hyvin ennen nielemistä, koska tämä auttaa sen sulamisessa myöhemmin kehossa. Omenat ovat täynnä fruktoosia, joten kehon hajottaessa sitä saatat tuntea itsesi turvonneeksi.

Rusinat

Rusinat sekä kuivatut aprikoosit aiheuttavat helposti turvotusta. Niitä syödessä olisi hyvä nauttia samalla vettä. Se voi auttaa vähentämään turvotusta.

Lähde: BlackDoctor

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.