Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä sorru tähän yleiseen virheeseen – pilaat oluen maun

Shutterstock
Julkaistu 18.10.2014 22:01

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että erittäin kylmänä nautittu olut ei suinkaan ole parhaimmillaan?

Pakkasessa jäädytetyssä lasissa tarjoiltu olut näyttää upealta, mutta todellisuudessa oluen ominaisuudet eivät ole parhaimmillaan silloin, kun juoma tarjoillaan jääkylmästä lasista. Liian kylmä lämpötila vaikuttaa yllättävällä tavalla oluen makuun.

Jäädytetylle lasille ehdoton ei

Pakastimessa märän lasin pintaan muodostuu upea jääkerros, mutta jäinen lasi tekee hallaa itse juomalle: jää lasin pinnalla saa oluen väljähtymään paljon tavallista nopeammin. Jääkylmä lasi vaikuttaa myös oluen makuun negatiivisesti häivyttäen sille luontaisia aromeita. Parhaimmillaan olut on silloin kun se tarjoillaan kylmällä vedellä huuhdellusta tuopista.

Oluen optimaalinen lämpötila

Yleinen harhaluulo siitä, että mitä kylmempää olut on, sitä paremmalta se maistuu, ei pidä paikkaansa. Eri olutlaaduille on nimittäin määritelty optimaaliset tarjoilulämpötilat, joissa niiden ominaisuudet pääsevät parhaimmalla mahdollisella tavalla esiin.

Suurin osa olutlaaduista on parhaimmillaan hieman jääkaapin lämpötilaa lämpimämpinä. Asiantuntijat suosittelevat ottamaan useat olutlaadut jääkaapista odottelemaan tarjoilua noin kymmeneksi minuutiksi, jotta tarjoiluhetkellä oluen maut ja aromit olisivat parhaimmillaan.

LUE MYÖS:
Tämä on Suomen paras olut 2014

12 uskomatonta olutfaktaa – kärsitkö tyhjän olutlasin fobiasta?

Lähde: Thrillist

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Yhdellä seikalla huomattava vaikutus makuelämykseen – ethän pilaa olutta tietämättäsi?Ethän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnonTyypillinen olutmoka: Älä sorru tähän virheeseen!Älä koskaan juo olutta jääkaappikylmänä – tässä syyTiesitkö? Yksinkertainen moka voi pilata oluen minuuteissa
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"

  • 31.5.09:44
    Juomat

    Mitä eroa on IPA-, APA- ja NEIPA-oluella? Panimomestari kertoo