Älä sorru tähän yleiseen virheeseen – pilaat oluen maun

olut
Shutterstock

Tiesitkö, että erittäin kylmänä nautittu olut ei suinkaan ole parhaimmillaan?

Pakkasessa jäädytetyssä lasissa tarjoiltu olut näyttää upealta, mutta todellisuudessa oluen ominaisuudet eivät ole parhaimmillaan silloin, kun juoma tarjoillaan jääkylmästä lasista. Liian kylmä lämpötila vaikuttaa yllättävällä tavalla oluen makuun.

Jäädytetylle lasille ehdoton ei

Pakastimessa märän lasin pintaan muodostuu upea jääkerros, mutta jäinen lasi tekee hallaa itse juomalle: jää lasin pinnalla saa oluen väljähtymään paljon tavallista nopeammin. Jääkylmä lasi vaikuttaa myös oluen makuun negatiivisesti häivyttäen sille luontaisia aromeita. Parhaimmillaan olut on silloin kun se tarjoillaan kylmällä vedellä huuhdellusta tuopista.

Oluen optimaalinen lämpötila

Yleinen harhaluulo siitä, että mitä kylmempää olut on, sitä paremmalta se maistuu, ei pidä paikkaansa. Eri olutlaaduille on nimittäin määritelty optimaaliset tarjoilulämpötilat, joissa niiden ominaisuudet pääsevät parhaimmalla mahdollisella tavalla esiin.

Suurin osa olutlaaduista on parhaimmillaan hieman jääkaapin lämpötilaa lämpimämpinä. Asiantuntijat suosittelevat ottamaan useat olutlaadut jääkaapista odottelemaan tarjoilua noin kymmeneksi minuutiksi, jotta tarjoiluhetkellä oluen maut ja aromit olisivat parhaimmillaan.

Lähde: Thrillist

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja