Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä sorru pahaan leivontavirheeseen – tästä syystä taikinaa täytyy kohottaa kaksi kertaa

Taikinan kohottaminen on hyvin tärkeää leivonnaisten onnistumisen kannalta.
Taikinan kohottaminen on hyvin tärkeää leivonnaisten onnistumisen kannalta.Shutterstock
Julkaistu 21.02.2016 18:02

MTV LIFESTYLE

Jos pullista tai sämpylöistä ei tule kuohkeita, löytyy syy usein siitä, että kohottamisessa on epäonnistuttu. Tiesitkö, minkä vuoksi kohottaminen on niin tärkeää?

Elintarviketieteiden tohtori ja Primulan kehityspäällikkö Laura Flander kertoi Makuja.fi-sivustolle, minkä vuoksi leivonnaisia on niin tärkeä kohottaa.

Selvisi, että on yhtä tärkeää, että leivonnaisia kohotetaan ennen taikinan muovaamista sekä sen jälkeen, kun sämpylät tai pullat ovat saaneet oikean muodon.

– Jos leivonnaisia kohotetaan, niin leivonnaisista tulee ihanan pehmeitä, Flander toteaa.

Miksi taikinan kohottaminen on niin tärkeää? Katso vastaus videolta!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän älyttömän helpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia"
Vappu Pimiän hittisämpylät: Nerokas valmistuskikka selittää suosion
Video paljastaa: Näin syntyy Suomen suosituin ruisleipä
Älä sorru yleiseen virheeseen: Tästä syystä leipään tehdään viiltoja ennen paistamista
Ota helppo niksi avuksi: Tästä tiedät, että pullat ovat kypsiä
Kaksi yleistä syytä, miksi pullat epäonnistuvat – älä sorru näihin!
LeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää

  • 16.9.17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa