Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä sorru pahaan leivontavirheeseen – tästä syystä taikinaa täytyy kohottaa kaksi kertaa

Taikinan kohottaminen on hyvin tärkeää leivonnaisten onnistumisen kannalta.
Taikinan kohottaminen on hyvin tärkeää leivonnaisten onnistumisen kannalta.Shutterstock
Julkaistu 21.02.2016 18:02

MTV LIFESTYLE

Jos pullista tai sämpylöistä ei tule kuohkeita, löytyy syy usein siitä, että kohottamisessa on epäonnistuttu. Tiesitkö, minkä vuoksi kohottaminen on niin tärkeää?

Elintarviketieteiden tohtori ja Primulan kehityspäällikkö Laura Flander kertoi Makuja.fi-sivustolle, minkä vuoksi leivonnaisia on niin tärkeä kohottaa.

Selvisi, että on yhtä tärkeää, että leivonnaisia kohotetaan ennen taikinan muovaamista sekä sen jälkeen, kun sämpylät tai pullat ovat saaneet oikean muodon.

– Jos leivonnaisia kohotetaan, niin leivonnaisista tulee ihanan pehmeitä, Flander toteaa.

Miksi taikinan kohottaminen on niin tärkeää? Katso vastaus videolta!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Älä tee tätä joulutorttuvirhettä
Vappu Pimiän älyttömän helpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia"
Video paljastaa: Näin syntyy Suomen suosituin ruisleipä
Älä sorru yleiseen virheeseen: Tästä syystä leipään tehdään viiltoja ennen paistamista
Ota helppo niksi avuksi: Tästä tiedät, että pullat ovat kypsiä
Kaksi yleistä syytä, miksi pullat epäonnistuvat – älä sorru näihin!
LeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • ma17:01
    Huomenta Suomi

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 26.11.18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • 25.11.15:34
    Joulu

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 24.11.16:45
    Ruoka

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • 15.11.09:57
    Ruoka

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin