Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä pilko marjoja! Tämä on paras tapa pakastaa kesän sato

Julkaistu 04.07.2015 08:12

MTV LIFESTYLE

Jos haluaa varmistaa marjojen säilyvän mahdollisimman hyvinä ja maukkaina pakastettuina, marjat kannattaa pakastaa kokonaisina.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mukaan mansikoita viipaloitaessa kuori rikkoutuu ja hapen kanssa tekemisiin joutuva pinta kasvaa. Tämä aiheuttaa vitamiinihävikkiä ja ravintoaineiden vähenemistä.

TIESITKÖ? Sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä, pakastaako marjat rasiassa vai pussissa.

Lisää marjojen joukkoon ripaus sokeria

Vaikka marjoja ei olisi tarkoitus pakastaa varsinaisesti sokeroituina, kannattaa niiden joukkoon lisätä ripaus sokeria ennen pakastamista. Sokerilla on positiivisia vaikutuksia marjan väriin, makuun ja vitamiinien säilymiseen.

– Pakkasesta otetut ilman sokeria säilötyt marjat maistuvat usein kirpeiltä ja niihin joutuu vaikkapa leivonnan yhteydessä lisäämään aika paljon sokeria kirpeyden taittamiseksi. Sokeria kannattaa siis lisätä jo pakastettaessa marjojen sekaan, puolen litran rasiaan noin ruokalusikallinen, toiminnanjohtaja Hannu Salo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta neuvoo.

Näin saat marjojen vitamiinit ja ravintoaineet säilymään:

Kaikki marjat sopivat pakastamiseen, niin pehmeäkuoriset mansikka, vadelma ja mustikka kuin kovakuoriset karpalo ja karviainen.

Mieti ennen pakastamista, mihin tulet marjoja käyttämään.

Vitamiinit ja muut ravintoaineet säilyvät parhaiten, kun pakastat marjat ehjinä, kuivina ja kokonaisina.

Pakastuspussiin ei kannata jättää ilmaa ja rasiat voi täyttää kokonaan - vain nesteet laajenevat pakastettaessa noin kymmenen prosenttia.

Oikea pakastimen lämpötila on vähintään -18 astetta.

Lähde: Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry

Lisää aiheesta:

Älä sulata pakastettuja marjoja jääkaapissaÄlä tee tätä virhettä, jos pakastat marjoja!Pakastimessa viime vuoden marjoja – voiko niitä vielä syödä?Voiko muutaman vuoden vanhoja pakastemarjoja vielä syödä?Aiotko ostaa kotimaisia mansikoita? Nyt kannattaa olla tarkkana: "Saattaa olla nopeasti ohi"Neljä vinkkiä! Näin valitset parhaat marjat leivontaan ja koristeluun
MarjatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Marjat
  • 24.9.15:50
    Syöpä

    Suomalaisesta marjasta löytyi jälleen uusi terveysvaikutus – apua jopa syöpiin?

  • 19.9.10:29
    Ruoka

    Älä sulata pakastettuja marjoja jääkaapissa

  • 18.9.10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 16.8.17:28
    Leivonta

    Marjapiirakka, jota kaikki rakastavat – superhelppo valmistaa!

  • 13.8.07:43
    Ruoka

    Kotimaisilla ja ulkomaisilla marjoilla yksi selvä ero – Hanna Partanen muistuttaa riskistä