Mainos

Älä pilaa ruokia helteessä – nämä eväät sopivat rannalle

Tekeekö mieli hipsiä rannalle heti, kun helteet palaavat? Jos haluat ottaa mukaan eväitä, kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset ongelmatekijät.

Niin ihanaa kuin onkin nauttia maukkaita eväitä rannalla, myös ongelmia saattaa ilmetä. Hiekka, kuuma aurinko, tuuli ja vesi voivat kaikki pilata ruokasi.

Kokeile siis seuraavia ideoita rantaeväiksi vesipullon seuraksi. Nämä terveelliset ruoat pysyvät hyvinä kaikista rannan vaaroista huolimatta!

Kokonaiset hedelmät

Omenat, päärynät ja appelsiinit nesteyttävät ja ovat täynnä ravintoaineita ja kuitua. Ne ovat hyvä valinta evääksi, sillä niissä on "käärepaperi" omasta takaa eikä niitä tarvitse säilyttää kylmässä.

Pakastetut jogurttipurkit

Jos laitat pakkaseen pari vähärasvaista ja -sokerista jogurttipurkkia rantapäivää edellisenä iltana, ne ehtivät jäätyä täysin. Rannalla uhkuva kuumuus sulattaa kyllä jogurttisi, mutta ne pysyvät silti mukavan viileinä. Täydellistä!

Wrapit

Wrapit ovat helppo ja maukas vaihtoehto rannalle. Pakkaa mukaan täysjyvätortilla tai jättikokoinen salaatinlehti vihannesten ja jonkin vähärasvaisen proteiininlähteen kanssa. Jätä välistä juusto ja majoneesi, sillä ne menevät auringossa piloille.

Pikkuporkkanat ja hummus

Tämä yhdistelmä toimii. Hummuksessa on kuitua, terveellisiä rasvoja ja proteiinia, joten terveyshyödyistä ei ole pulaa.

Selleritikut ja maapähkinävoi

Levitä maapähkinävoita sellerinvarsiin ja laita ne talteen sulkupusseihin ennen rantareissua. Nämä herkkueväät ovat rapeita ja niissä on vain vähän natriumia, joten turvotus pysyy poissa.

Paahdetut pähkinät

Pähkinät eivät mene pilalle helteessäkään. Niissä on paljon kuitua ja proteiinia, joten pysyt kylläisenä energisistä rantaleikeistä huolimatta. Lisäksi pähkinöissä on kaliumia, joka auttaa nestetasapainoasi pysymään hallinnassa.

Lähde: Glamour

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja