Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä osta kaupasta valmiina! Tämä suosikkikastike sinun pitäisi ehdottomasti osata valmistaa itse

Osaatko tehdä itse pestoa? Nyt on korkea aika opetella.
Osaatko tehdä itse pestoa? Nyt on korkea aika opetella. Shutterstock
Julkaistu 27.06.2019 08:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Unohda kaupan valmisversio ja valmista aito italialainen pestokastike itse.

Kotikeittiössä tuoreista raaka-aineista valmistettu pesto voittaa kaupan valmiskastikkeen mennen tullen. Peston valmistaminen ei ole hankalaa: kun käytät laadukkaita raaka-aineita ja kotoasi löytyy mortteli, et voi epäonnistua.

Pestokastike on kotoisin Italian Genovasta, Ligurian hallinnolliselta alueelta. Monen italialaisen mielestä aitoon pestoon tuleekin käyttää ehdottomasti genovalaista ekstraneitsytoliiviöljyä, valkosipulia sekä paikallista basilikalajiketta.

Suosi morttelia

Peston valmistamiseen ei kannata käyttää tehosekoitinta, sillä sen terien kuumeneminen pilaa herkän basilikan sisältämät öljyt ja tummentaa lehdet. Jos sinulla ei kuitenkaan ole tarpeeksi isoa morttelia, voit käyttää tehosekoitintakin. 

Aitoon pestoon tarvitset basilikaa, pinjansiemeniä, grana padano -juustoa, pecorino-juustoa, valkosipulia, ekstraneitsytoliiviöljyä sekä suolaa.

Aito genovalainen pestokastike

1 rku basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä
30 g grana padano- tai parmesanjuustoa raastettuna
20 g pecorinojuustoa raastettuna
1 valkosipulinkynsi
suolaa
½-1 dl ekstraneitsytoliiviöljyä

Kuori valkosipulinkynnet ja laita mortteliin suolan kanssa. Murskaa survimella pyörivin liikkein. Kun valkosipuli muuttuu kermaiseksi, lisää joukkoon basilikanlehdet ja hieman suolaa, jotta murskaaminen on helpompaa ja basilikan lehtien vihreys säilyy.

Lisää sitten joukkoon pinjansiemenet ja murskaa. Lisää sitten raastetut juustot yksi kerrallaan ja sekoita. Lisää lopuksi oliiviöljy, sekoita ja murskaa kunnes saat tasaista pestokastiketta.

Lähde: Fine Dining Lovers

***

Mitkä yrtit sopivat mihinkin ruokaan? Katso videolta vinkit!

6:56Mitkä yrtit sopivat mihinkin?

Lisää aiheesta:

"Paras pesto ikinä" – tällä reseptillä pyöräytät kastikkeen vain vartissaTavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Näin teet pestoa aitoon italialaiseen tapaan – valmistustavalla valtava merkitys makuun!Nerokas resepti! Keitä pasta veden sijaan punaviinissä – etkä tule katumaan sitä! Älä osta kaupan valmisversiota! Pastakastike, joka sinunkin pitäisi osata valmistaa itse – osaatko?Kuluttaja: Vertailu paljasti totuuden kaupan pestokastikkeista – ei sitä, mitä pitäisi
RuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • Eilen17:15
    Harri Syrjänen

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • 29.11.14:45
    Ruokaniksit

    Näin saat kivikovan avokadon käyttövalmiiksi vain viidessä minuutissa

  • 28.11.18:52
    Ruokaniksit

    Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavasti

  • 28.11.16:20
    Ennätykset

    Kanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaan