8 yleistä virhettä, jotka pilaavat perunamuusin – ethän tee näin?
Ethän tee näitä mokia valmistaessasi perinteistä perunamuusia?
Perunamuusi on lisuke, joka sopii monenlaisten kastikkeiden seuraksi – sekä arkena että viikonloppuna. Ota selvää, millaiset virheet pilaavat perunamuusin alta aikayksikön!
Käytät vääränlaisia perunoita
Kun tarkoitus on onnistua perunamuusin valmistuksessa, olisi hyvä valita jauhoinen perunalajike. Kiinteät perunalajikkeet sopivat perunamuusin valmistukseen paremman puutteessa, niitä saattaa olla vaikea keittää riittävän pehmeiksi.
Pilkot perunat erikokoisiksi paloiksi
Perunamuusin tekemisessä on niin ikään tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että käytettävät perunat on pilkottu samankokoisiksi paloiksi. Jos perunat keitetään erikokoisina paloina, ei lopputuloksestakaan voi tulla tasaista.
Keität perunoita liian kauan tai liian vähän aikaa
Kun tarkoitus on onnistua perunamuusin valmistamisessa, on tärkeää, että perunat on keitetty pehmeiksi. Perunoita ei kuitenkaan saa keittää liikaa, jotta lopputuloksesta ei tule tahmaista.
Työstät muusia liikaa
Perunat sisältävät paljon tärkkelystä, jonka vuoksi niiden koostumus kärsii työstämisen seurauksena yllättävän helposti. Kun perunat ovat kypsiä, kannattaakin olla tarkkana, ettei muusia tule työstettyä liikaa. Oli sitten kyse yleiskoneesta, sauvasekoittimesta tai käsikäyttöisestä perunamuusinuijasta, täytyy olla tarkkana, ettei pilaa muusia työstämällä sitä liikaa.
Sekoitat muusia liikaa
Niin ikään siinä vaiheessa, kun perunoiden sekaan lisätään nestettä ja voita, kannattaa olla erityisen tarkkana. Perunamuusia kannattaa työstää vain ja ainoastaan niin kauan kuin tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi on välttämätöntä, sillä liika sekoittaminen voi pilata muusin rakenteen.
Käytät kylmää voita tai kermaa
Kun muusiin on tarkoitus lisätä voita tai kermaa, ei näitä raaka-aineita kannata ottaa suoraan jääkaapista. Hetken aikaa huoneenlämmössä lämmenneet raaka-aineet sekoittuvat huomattavasti kylmiä raaka-aineita paremmin perunoiden kanssa.
Lisäät liikaa nestettä
Perunamuusiin kannattaa lisätä neste hyvin varovaisesti, sillä liian suuri määrä nestettä voi pilata muusin helposti. Ainoa tapa pelastaa liian laihaksi mennyt muusi on lisätä sen joukkoon lisää keitettyjä perunoita.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan