8 yleistä virhettä, jotka pilaavat perunamuusin – ethän tee näin?

perunamuusi
Perunamuusi sopii sekä arkeen että juhlaan. Shutterstock

Ethän tee näitä mokia valmistaessasi perinteistä perunamuusia?

Perunamuusi on lisuke, joka sopii monenlaisten kastikkeiden seuraksi – sekä arkena että viikonloppuna. Ota selvää, millaiset virheet pilaavat perunamuusin alta aikayksikön!

Käytät vääränlaisia perunoita

Kun tarkoitus on onnistua perunamuusin valmistuksessa, olisi hyvä valita jauhoinen perunalajike. Kiinteät perunalajikkeet sopivat perunamuusin valmistukseen paremman puutteessa, niitä saattaa olla vaikea keittää riittävän pehmeiksi.

Pilkot perunat erikokoisiksi paloiksi

Perunamuusin tekemisessä on niin ikään tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että käytettävät perunat on pilkottu samankokoisiksi paloiksi. Jos perunat keitetään erikokoisina paloina, ei lopputuloksestakaan voi tulla tasaista.

Keität perunoita liian kauan tai liian vähän aikaa

Kun tarkoitus on onnistua perunamuusin valmistamisessa, on tärkeää, että perunat on keitetty pehmeiksi. Perunoita ei kuitenkaan saa keittää liikaa, jotta lopputuloksesta ei tule tahmaista.

Työstät muusia liikaa

Perunat sisältävät paljon tärkkelystä, jonka vuoksi niiden koostumus kärsii työstämisen seurauksena yllättävän helposti. Kun perunat ovat kypsiä, kannattaakin olla tarkkana, ettei muusia tule työstettyä liikaa. Oli sitten kyse yleiskoneesta, sauvasekoittimesta tai käsikäyttöisestä perunamuusinuijasta, täytyy olla tarkkana, ettei pilaa muusia työstämällä sitä liikaa.

Sekoitat muusia liikaa

Niin ikään siinä vaiheessa, kun perunoiden sekaan lisätään nestettä ja voita, kannattaa olla erityisen tarkkana. Perunamuusia kannattaa työstää vain ja ainoastaan niin kauan kuin tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi on välttämätöntä, sillä liika sekoittaminen voi pilata muusin rakenteen.

Käytät kylmää voita tai kermaa

Kun muusiin on tarkoitus lisätä voita tai kermaa, ei näitä raaka-aineita kannata ottaa suoraan jääkaapista. Hetken aikaa huoneenlämmössä lämmenneet raaka-aineet sekoittuvat huomattavasti kylmiä raaka-aineita paremmin perunoiden kanssa.

Lisäät liikaa nestettä

Perunamuusiin kannattaa lisätä neste hyvin varovaisesti, sillä liian suuri määrä nestettä voi pilata muusin helposti. Ainoa tapa pelastaa liian laihaksi mennyt muusi on lisätä sen joukkoon lisää keitettyjä perunoita.

Lähde: Huffington Post 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja