Älä missään nimessä pyörittele lasissa! Samppanjaguru neuvoo, kuinka nautit samppanjan oikein
Aiotko ostaa kevään valmistujaisiin samppanjaa? Kiinnitä huomiota myös lasivalintaan, jotta saat juomasta irti mahdollisimman paljon makuja.
Samppanja itsessään jo makuelämys, mutta oikeanlainen lasi tekee kuplivan siemailuista vieläkin nautinnollisempaa.
MTV tapasi Grand Champagne Helsinki 2018 -tapahtumassa Vanhalla Ylioppilastalolla samppanjaguru Philippe Jamessen. Mies on niittänyt mainetta tulppaaninmuotoisen samppanjalasin kehittäjänä.
Jamesse kertoo idean tulppaanin muotoiseen lasin syntyneen sattumalta.
– Yritin ensin etsiä suurehkoa lasia kaupasta, mutta kun en löytänyt, suunnittelin sellaisen itse, hän selittää. – Sain yhteistyökumppanikseni Lehmann Glassin.
Yllä olevalla videolla Jamesse kertoo, miksi tulppaaninmuotoinen lasi sopii parhaiten samppanjalle. Hän paljastaa myös, miksi samppanjaa ei saisi pyöritellä lasissa viinin tavoin.
Puhtaus on puoliruokaa
Lasin tulee olla paitsi oikean muotoinen, myös puhdas. On suositeltavaa huudella ja kuivata lasi kunnolla, jotta niihin ei vahingossakaan jää pesuainetta, joka saattaa estää kuplien syntymisen.
Jos mahdollista, käytä kuivaamiseen pellavaista liinaa. Puhdas pyyhekin käy.
Mikäli viime kerrasta kuohuvan parissa on vierähtänyt hetki, pese lasi myös ennen käyttöä.
Osittainen lähde: Viinimaa.fi,
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan