Älä missään nimessä pyörittele lasissa! Samppanjaguru neuvoo, kuinka nautit samppanjan oikein

Samppanjaguru: Tällainen on täydellinen lasi samppanjalle 4:50 Samppanjaguru: Tällainen on täydellinen lasi samppanjalle

Aiotko ostaa kevään valmistujaisiin samppanjaa? Kiinnitä huomiota myös lasivalintaan, jotta saat juomasta irti mahdollisimman paljon makuja.

Samppanja itsessään jo makuelämys, mutta oikeanlainen lasi tekee kuplivan siemailuista vieläkin nautinnollisempaa.

MTV tapasi Grand Champagne Helsinki 2018 -tapahtumassa Vanhalla Ylioppilastalolla samppanjaguru Philippe Jamessen. Mies on niittänyt mainetta tulppaaninmuotoisen samppanjalasin kehittäjänä.

Jamesse kertoo idean tulppaanin muotoiseen lasin syntyneen sattumalta.

– Yritin ensin etsiä suurehkoa lasia kaupasta, mutta kun en löytänyt, suunnittelin sellaisen itse, hän selittää. – Sain yhteistyökumppanikseni Lehmann Glassin.

Yllä olevalla videolla Jamesse kertoo, miksi tulppaaninmuotoinen lasi sopii parhaiten samppanjalle. Hän paljastaa myös, miksi samppanjaa ei saisi pyöritellä lasissa viinin tavoin.

Puhtaus on puoliruokaa

Lasin tulee olla paitsi oikean muotoinen, myös puhdas. On suositeltavaa huudella ja kuivata lasi kunnolla, jotta niihin ei vahingossakaan jää pesuainetta, joka saattaa estää kuplien syntymisen.

Jos mahdollista, käytä kuivaamiseen pellavaista liinaa. Puhdas pyyhekin käy. 

Mikäli viime kerrasta kuohuvan parissa on vierähtänyt hetki, pese lasi myös ennen käyttöä.

Osittainen lähde: Viinimaa.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!