Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjänen paljastaa: Tämä muutaman ainesosan arkiruoka on parasta juuri nyt – "Puolessa tunnissa valmista"

9:00Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia
Julkaistu 16.08.2018 11:51

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Arjen maukkain kasviskeitto syntyy nyt kesäkurpitsasta ja purjosta, vinkkaa huippukokki Harri Syrjänen. Jos keitosta haluaa ruokaisamman, voi sekaan lisätä mausteisia makkaroita.

Katso yllä olevalta videolta ohje grillilohelle ja kahdelle kauhden kasvikselle, fenkolille ja perunalle!

Elokuussa suosikkimarjat mustikka, puna- ja mustaviinimarjat kypsyvät kilpaa, mutta parhaimmillaan ovat myös monet kasvikset, kuten kesäkurpitsa, fenkoli, pavut ja parsakaali.

Huippukokki ja Kokkisota-ohjelmaa tähdittävä Harri Syrjänen tarttuu nyt ehdottomasti kesäkurpitsaan ja purjoon, ja pyöräyttää aineksista herkullisen sosekeiton.

– Keiton raaka-aineita tulee nyt paljon, ja sekä kesäkurpitsaa että purjoa saa juuri nyt todella edullisesti. Keitto on todella helppo tehdä, se on puolessa tunnissa valmista, Syrjänen vinkkaa.

Vain muutama ainesosa

Hyvä keitto syntyy jo muutamasta ainesosasta. Syrjäsen neljän hengen kesäkurpitsakeittoon tulee noin 2–3 normaalin kokoista kesäkurpitsaa, yksi purjo, pari desiä kermaa ja tuorejuustoa sekä runsaasti tuoretta basilikaa.

– Nyt kaikki sadot ovat parhaimmillaan, nyt ei kannata käyttää kuvia vihanneksia tai yrttejä. Niitä käytetään talvella, huippukokki muistuttaa.

shutterstock_729876880Kauniin vihreä kesäkurpitsakeitto maistuu koko perheelle. Kuvituskuva.Shutterstock

Keiton teko alkaa kesäkurpitsan ja purjon paistamisella voissa. Syrjäsen mukaan vihanneksia ei kuitenkaan ole tarkoitus ruskistaa niin, että väriä tulee pintaan, vaan vain hiukan "freesata".

Helpossa reseptissä onnistuu varmasti

Vihannesten sekaan lisätään kasvislientä ja keitetään. Ainoastaan keittovaiheessa Syrjänen suosittelee olemaan tarkkana, jotta ainekset eivät pääse palamaan pohjaan, muuten ruokaa on aika mahdoton mokata.

Ennen soseuttamista mukaan laitetaan paljon basilikaa ja lopuksi vielä maun mukaan kermaa tai tuorejuustoa.

– Kun keitto on soseutettu ja laitettu kerma tai tuorejuusto, sitten sitä ei enää keitetä, Syrjänen muistuttaa.

Jos keitto ei vielä kuulosta tarpeeksi ruokaisalta, voi tehdä lopuksi vielä yhden lisäyksen.

– Jos haluaa vielä lihaa, niin voi paistaa tai paahtaa pepperonimakkarasiivuja, chorizo-siivuja tai pekonia. Ne voi sitten ripotella lopuksi keiton pinnalle, Syrjänen sanoo.

Lisää aiheesta:

Meri-Tuuli Väntsi vinkkaa yllättävän grilliruoan: "Helppo, ihanan makuinen ja kaikki tykkäävät"Alle kahden euron kilohinta! Ostoskoriin kannattaa nyt napata fantastinen raaka-aineOletko jo maistanut näitä? Terveellistä, edullista ja jopa perunaa parempaa: "En ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olisi tykännyt"Edullinen raaka-aine, jota kannattaa nyt käyttää – tekee lihamurekkeestakin parempaa: "Keittiön kameleontti"Kaikkien aikojen paras kesäkeitto – Satu paljastaa salaisen ainesosan: "Murustan sitä nykyisin joukkoon kokonaisen paketillisen"Kokki Kolmonen paljastaa täydellisen jauhelihakeiton salaisuuden – ei kannata lämmittää uudelleen!
KasvisruokaVihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruoka
  • 5.9.14:45
    Pizza

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 25.6.23:01
    Ilmastonmuutos

    Sitra: Moni suomalainen valmis pienentämään hiilijalanjälkeään kasvisruokapäivällä

  • 14.06.202017:29
    Ruoka

    Suosikkibloggaaja Hanna Gullichsen saa törkyviestejä, kun hän käyttää lihaa – myös kelmu ja ketsuppi suututtavat

  • 07.06.202014:08
    MTV Uutiset Live

    Käveletkö sinä luonnon ruoka-aitan ohi päivittäin? Asiantuntija antaa vinkit villiyrttien käyttöön: "Moninkertaisesti enemmän ravintoaineita kuin pinaatissa"

  • 12.06.201908:55
    Ruoka

    Kuluttajan makutestissä selvä voittaja: Tässä on paras kasvisleikkele – "maistuu ihan meetvurstilta"