Harri Syrjänen paljastaa: Tämä muutaman ainesosan arkiruoka on parasta juuri nyt – "Puolessa tunnissa valmista"

9:00 Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia

Arjen maukkain kasviskeitto syntyy nyt kesäkurpitsasta ja purjosta, vinkkaa huippukokki Harri Syrjänen. Jos keitosta haluaa ruokaisamman, voi sekaan lisätä mausteisia makkaroita.

Katso yllä olevalta videolta ohje grillilohelle ja kahdelle kauhden kasvikselle, fenkolille ja perunalle!

Elokuussa suosikkimarjat mustikka, puna- ja mustaviinimarjat kypsyvät kilpaa, mutta parhaimmillaan ovat myös monet kasvikset, kuten kesäkurpitsa, fenkoli, pavut ja parsakaali.

Huippukokki ja Kokkisota-ohjelmaa tähdittävä Harri Syrjänen tarttuu nyt ehdottomasti kesäkurpitsaan ja purjoon, ja pyöräyttää aineksista herkullisen sosekeiton.

– Keiton raaka-aineita tulee nyt paljon, ja sekä kesäkurpitsaa että purjoa saa juuri nyt todella edullisesti. Keitto on todella helppo tehdä, se on puolessa tunnissa valmista, Syrjänen vinkkaa.

Vain muutama ainesosa

Hyvä keitto syntyy jo muutamasta ainesosasta. Syrjäsen neljän hengen kesäkurpitsakeittoon tulee noin 2–3 normaalin kokoista kesäkurpitsaa, yksi purjo, pari desiä kermaa ja tuorejuustoa sekä runsaasti tuoretta basilikaa.

– Nyt kaikki sadot ovat parhaimmillaan, nyt ei kannata käyttää kuvia vihanneksia tai yrttejä. Niitä käytetään talvella, huippukokki muistuttaa.

Keiton teko alkaa kesäkurpitsan ja purjon paistamisella voissa. Syrjäsen mukaan vihanneksia ei kuitenkaan ole tarkoitus ruskistaa niin, että väriä tulee pintaan, vaan vain hiukan "freesata".

Helpossa reseptissä onnistuu varmasti

Vihannesten sekaan lisätään kasvislientä ja keitetään. Ainoastaan keittovaiheessa Syrjänen suosittelee olemaan tarkkana, jotta ainekset eivät pääse palamaan pohjaan, muuten ruokaa on aika mahdoton mokata.

Ennen soseuttamista mukaan laitetaan paljon basilikaa ja lopuksi vielä maun mukaan kermaa tai tuorejuustoa.

– Kun keitto on soseutettu ja laitettu kerma tai tuorejuusto, sitten sitä ei enää keitetä, Syrjänen muistuttaa.

Jos keitto ei vielä kuulosta tarpeeksi ruokaisalta, voi tehdä lopuksi vielä yhden lisäyksen.

– Jos haluaa vielä lihaa, niin voi paistaa tai paahtaa pepperonimakkarasiivuja, chorizo-siivuja tai pekonia. Ne voi sitten ripotella lopuksi keiton pinnalle, Syrjänen sanoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja