Älä missään nimessä kaada pois jogurtin päällä lilluvaa nestettä!

Jogurtti
Jogurtin päällä lilluvaa nestettä ei kannata kaataa pois, sillä se sisältää proteiineja. Lehtikuva

Jogurttia tai rahkaa säännöllisesti syövät ovat varmasti törmänneet ilmiöön, jossa välipalaherkun päälle on muodostunut kerros nestettä.

Tämä neste ei varsinaisesti houkuttele syömään jogurttia vaan pikemminkin ällöttää monia jogurtinystäviä. Niinpä monet kaatavatkin nesteen jogurtin pinnalta viemäriin, ennen kuin alkavat herkuttelemaan.

Maidossa on kahdenlaista proteiinia: heraa ja kaseiinia. Heraproteiini on kirkasta nestettä, joka erottuu juustonvalmistuksessa. Heraproteiinissa on runsaasti elimistön tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Heraproteiini edistääkin liikunnasta palautumista, auttaa pitämään yllä laihduttajan, painonhallitsijan sekä ikääntyneen lihasmassaa. 

Lähde: Valio

Niin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä, sillä neste on itse asiassa ravinnepitoista heraa, joka on luonnollisen prosessin vuoksi erottautunut jogurtin pinnalle.

Neste kannattaisi sekoittaa jogurtin tai rahkan sekaan, sillä hera sisältää tärkeitä proteiineja.

Lähde: Daily Mail, Cooking Light

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.