Älä missään nimessä kaada pois jogurtin päällä lilluvaa nestettä!

Jogurtti
Jogurtin päällä lilluvaa nestettä ei kannata kaataa pois, sillä se sisältää proteiineja. Lehtikuva

Jogurttia tai rahkaa säännöllisesti syövät ovat varmasti törmänneet ilmiöön, jossa välipalaherkun päälle on muodostunut kerros nestettä.

Tämä neste ei varsinaisesti houkuttele syömään jogurttia vaan pikemminkin ällöttää monia jogurtinystäviä. Niinpä monet kaatavatkin nesteen jogurtin pinnalta viemäriin, ennen kuin alkavat herkuttelemaan.

Maidossa on kahdenlaista proteiinia: heraa ja kaseiinia. Heraproteiini on kirkasta nestettä, joka erottuu juustonvalmistuksessa. Heraproteiinissa on runsaasti elimistön tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Heraproteiini edistääkin liikunnasta palautumista, auttaa pitämään yllä laihduttajan, painonhallitsijan sekä ikääntyneen lihasmassaa. 

Lähde: Valio

Niin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä, sillä neste on itse asiassa ravinnepitoista heraa, joka on luonnollisen prosessin vuoksi erottautunut jogurtin pinnalle.

Neste kannattaisi sekoittaa jogurtin tai rahkan sekaan, sillä hera sisältää tärkeitä proteiineja.

Lähde: Daily Mail, Cooking Light

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja