Pannulla paistettujen pihvien ja kyljysten tai uunissa haudutetun broilerin paistorasvaa ei missään nimessä kannata heittää pois, sillä maukasta rasvaa voi hyödyntää ruoanlaittoon vielä myöhemmin!
Mehukas uunibroilerin alla tirisevä paistoliemi, pannulla kiiltävä porsaankyljyksen rasva tai rapeasta pekonista paistettaessa irronnut suolaisenmaukas paistorasva – useammissa kotitalouksissa nämä täysin käyttökelpoiset rasvat päätyvät tiskien mukana viemäriin tai roskiin. Näin ei missään nimessä pitäisi eikä saisi tehdä.
Todellisuudessa lihasta irtoavia maukkaita paistorasvoja kannattaisi hyödyntää ruoanlaitossa. Ne antavat täysin erilaisen makujen syvyyden ruokiin, joissa normaalisti käytettäisiin paistorasvana voita tai kasviöljyä. Lihansyöjät voivat hyödyntää rasvaa esimerkiksi paistinperunoiden valmistamisessa tai jopa vihannesten kypsennyksessä. Lihan rasvat voi joko hyödyntää heti tai säilöä myöhempää käyttöä varten.


