Älä liioittele avokadon syömisen kanssa – todellinen kaloripommi

avokado
Shutterstock

Avokado sisältää runsaasti rasvaa ja onkin melkoinen energiapommi. Tiedätkö, minkä verran avokadossa on kaloreita?

Avokadovillitys on kuumimmillaan, ja täyteläistä hedelmää käytetään niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin. Jos haaveilet painonpudotuksesta, ota huomioon, että avokado sisältää runsaasti energiaa.

Avokadosta kaloreita saattaa kertyä huomaamatta. Jos laitat aamusmoothieen yhden avokadon ja lounassalaattiin toisen, kannattaa hedelmän sisältämästä energiasta olla tietoinen, tai päivän kalorisaanti voi nousta helposti yllättävän korkeaksi.

Yksi keskikokoinen avokado sisältää noin 222 kcal, josta rasvaa on 23 grammaa. Banaanissa kilokaloreita on noin 100 ja omenassa 70, joten niihin verrattuna avokado onkin melkoinen kaloripommi. 

Avokadon rasvat ovat hyviä, pehmeitä rasvoja, joita myös laihduttaja tarvitsee, joten avokadoa ei missään nimessä tarvitse jättää pois ruokavaliosta. Tärkeintä on muistaa, että vaikka kyseessä onkin terveellinen hedelmä, se kerryttää päivän kalorisaantia yllättävänkin paljon. 

Lähde: popsugar.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!