Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä kypsennä sieniä näin – tuhoaa vitamiinit ja lisää rasvaa

Shutterstock,
Elena Shashkina
Shutterstock, Elena ShashkinaShutterstock
Julkaistu 19.08.2017 09:30

Valpuri Haapala

Sienet, nuo metsien herkut, ovat juuri parhaimmillaan. Poimi tästä vinkit, niiden parhaaseen mahdolliseen hyödyntämiseen!

Sienet sisältävät runsaasti kuituja, proteiinia ja vitamiineja. Sillä, miten keltavahveronsa kokkaa ja tattinsa tuunaa, on kuitenkin vaikutusta siihen, miten ravintoaineet säilyvät.

Paistaminen vähentää sienten proteiinipitoisuutta

Paistetut tai keitetyt sienet kuuluvat monen sieni-intoilijan suosikkeihin. Harva tietää, että paistaminen kuitenkin vähentää merkittävästi sienten proteiinipitoisuutta ja lisää vähemmän yllättävästi sienistä saatavaa rasvaa. Keitettäessä sienet taas menettävät sisältämiään vitamiineja.

Mikäli haluaa parhaiten säilyttää sienten terveyshyödyt, ne tulisi grillata tai lämmittää mikrossa.

Onneksi sienten grillaus on yksi herkullisimmista tavoista valmistaa niistä maittavia herkkuja. Iloinen uutinen on myös, ettei pieni silaus öljyä ole sienille haitaksi. Itse asiassa se saattaa jopa varjella sienten antioksidantteja.

Lähde: PureWow

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Sienikori täynnä? Näin tunnistat ja käsittelet sienet oikeinMoni ei ole edes maistanut syksyn superherkkua – terveellistä ja edullista!Oletko sienimetsän sulttaani vai haperoaivoinen noviisi? Testaa, kuinka hyvin tunnistat sienet!Unohda paistinpannu! Tämä on kaikkein terveellisin tapa kypsentää herkkusienetEi enää koskaan lötköjä herkkusieniä – vältä yleinen grillausmokaTiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää
SienetVitamiinitRasvaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 30.10.09:00
    Väkivaltarikokset

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • 27.10.06:11
    Myrkylliset kasvit

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 21.10.17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 2.10.07:00
    Australia

    Australian myrkkysienimurhaaja aikoo valittaa tuomiostaan