Älä kypsennä sieniä näin – tuhoaa vitamiinit ja lisää rasvaa
Sienet, nuo metsien herkut, ovat juuri parhaimmillaan. Poimi tästä vinkit, niiden parhaaseen mahdolliseen hyödyntämiseen!
Sienet sisältävät runsaasti kuituja, proteiinia ja vitamiineja. Sillä, miten keltavahveronsa kokkaa ja tattinsa tuunaa, on kuitenkin vaikutusta siihen, miten ravintoaineet säilyvät.
Paistaminen vähentää sienten proteiinipitoisuutta
Paistetut tai keitetyt sienet kuuluvat monen sieni-intoilijan suosikkeihin. Harva tietää, että paistaminen kuitenkin vähentää merkittävästi sienten proteiinipitoisuutta ja lisää vähemmän yllättävästi sienistä saatavaa rasvaa. Keitettäessä sienet taas menettävät sisältämiään vitamiineja.
Mikäli haluaa parhaiten säilyttää sienten terveyshyödyt, ne tulisi grillata tai lämmittää mikrossa.
Onneksi sienten grillaus on yksi herkullisimmista tavoista valmistaa niistä maittavia herkkuja. Iloinen uutinen on myös, ettei pieni silaus öljyä ole sienille haitaksi. Itse asiassa se saattaa jopa varjella sienten antioksidantteja.
Lähde: PureWow
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka