Älä koskaan tilaa näitä ruokia hotellin huonepalvelusta – voit joutua pettymään!

7:33 Kari Aihinen ja köyhät ritarit
Oletko jo kokeillut Kari Aihisen köyhiä ritareita? Poimi resepti videolta.

Ruokansa mieluiten hotellihuoneessa nauttivan kannattaa jättää seuraavat ateriat niihin hetkiin, kun ateria nautitaan huoneen sijasta ravintolassa. 

Suoraan huoneeseen saapuva ruoka on luksusta parhaimmillaan, mutta aivan kaikkia ruokia e huonepalvelusta kannata tilata. Seuraavaan Expressen-sivuston listaukseen on koottu viisi tuttua ruokaa, joiden tilaaminen voi saada sinut pettymään.

1. Paahtoleipä

Paahtoleipä on klassinen valinta aamupalalle, mutta ei ehkä se paras valinta huonepalvelusta tilattavaksi. Paahtoleipä on parhaimmillaan heti paahtamisen jälkeen, ja pitkä odotteluaika saattaa muuttaa rapean herkun kylmäksi ja sitkeäksi leiväksi.

Mitä kauempana hotellin keittiö huoneestasi sijaitsee, sitä suurempi riski paahtoleivän kylmettymiseen on olemassa.

2. Friteerattu ruoka

Vaikka hotellihuoneen sängyllä nautittu hampurilainen ranskalaisineen saattaa kuulostaa hyvältä ajatukselta, tätä kannattaa vielä pohtia. Kannen alla tarjoiltu ruoka saattaa näyttää herkulliselta, mutta friteeratun ruoan kohdalla kannen alla muodostuva vesihöyry saa ruoan helposti vettymään.               

3. Pihvi

Jos tilaat pihviä huoneeseen, varaudu siihen, että sen kypsyys ei välttämättä vastaa toivottua. Matkalla huoneeseesi pihvi jatkaa kypsymistä samaan tapaan, kuin jos se olisi jätetty paistinpannulle.

Jos mediumiksi paistunut pihvi kuitenkin houkuttaa, se kannattaa se tilata hieman tavallista raaempana. Tällä konstilla liha voi saapua huoneeseesi juuri oikean kypsyisenä.

4. Pasta

Pastaruokien tilaaminen huoneeseen saattaa olla huono idea sekä herkullisuuden että kukkaron kannalta. Pastaruokien kohdalla vaarana on että pastasi on todennäköisesti ehtinyt kypsyä mössöksi.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että pastaruokien valmistus on usein todella edullista, eikä lopputulos vastaa läheskään aina hintaa. 

5. Kala

Kala on sekä terveellinen että maistuva ruokalaji, mutta ei välttämättä se paras ruokalaji hotellihuoneeseen tilattavaksi. Tämä lähinnä siitä syystä, että kalaisat ruokalajit tuoksuvat melko voimakkailta.

Jos et halua, että hotellihuoneesi tai vaatteesi alkavat tuoksua mereltä, jätä kalaisat ruokalajit niihin hetkiin, kun päätät nauttia illallisen ravintolassa.

Lähde: MittKök

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja