Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä koskaan tee näin, kun sulatat joulukinkkua – voi mennä pahasti pieleen

Julkaistu 18.12.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Pakastetun joulukinkun sulattaminen voi kestää yllättävän kauan. Sulamista ei kannata missään nimessä nopeuttaa, vaan antaa kinkun sulaa rauhassa jääkaapissa tai ulkona.

Jos olet hankkinut suuren, pakastetun joulukinkun, sen sulatus tulee aloittaa jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.  Mitä isompi kinkku on, sen kauemmin sen sulatus kestää. On hyvä myös muistaa, että luullisen kinkun sulatus kestää luutonta kauemmin. Luu varaa itseensä kylmyyttä. 

Sulata kinkku jääkaapissa – älä missään nimessä huoneenlämmössä!

Pakastettu kinkku sulatetaan mieluiten jääkaapissa. Jos ulkona on hyvät olosuhteet, eli lämpötila pysyttelee -2° C ja +5° C välillä, voi kinkun sulattaa myös ulkona. 

Kinkku kannattaa suojata, sillä se valuttaa nestettä sulaessaan. Joulukinkun sulaminen voi kestää kinkun koosta riippuen jopa 2-5 vuorokautta.

Varaa näin kauan aikaa kinkun sulattamiseen:

Pieni kinkku, 2-3 kg: 2 vrk
Keskikokoinen kinkku, 3-6 kg: 3 vrk
Iso kinkku, 8-12 kg: 5 vrk

HK muistuttaa, että joulukinkkua ei missään nimessä tule sulattaa huoneenlämmössä: Kauan kestävän sulatuksen aikana kinkun pintaosat lämpiävät liiaksi, sisäosan ollessa vielä jäinen. Tämä aiheuttaa vaaran liiallisesta bakteerikasvusta kinkun pinnassa.

Kinkkua ei tule myöskään ”pikasulattaa” lämpimän tai kuuman veden alla samasta syystä. 

Kypsennä kinkku huoneenlämpöisenä

Kinkku otetaan huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen sen paistamista. Muuten kinkku voi paistua epätasaisesti. Joulukinkku on valmis paistettavaksi, kun sen sisälämpötila on noin +10 astetta. Käytä apunasi lihalämpömittaria!

***

4:02Joulukinkku muromyslikuorrutuksella

Lisää aiheesta:

Joulukinkun sulatus: Tästä tiedät, milloin kinkku on valmis paistettavaksiKoska ja miten joulukinkku pitää sulattaa? Älä vain sorru emämokaanUnohditko sulattaa kinkun? Ei hätää, voit laittaa sen jäisenä uuniin Paista joulukinkku täysin jäisenä – näin se onnistuu!Joulukinkun paistaminen: Muista nämä tärkeät asiat!Ethän unohda joulukinkun tärkeää valmistusvaihetta? Saatat olla jo myöhässä!
JouluJoulukinkkuJouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • ma17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 12.2.17:12
    Rikosepäilyt

    Yle: Poliisilla rikosepäily Lucia-neitoon kohdistuneista vihaviesteistä

  • 31.1.14:24
    Rasismi

    Rasismikohu kääntyi parhain päin: Lucia-keräykseen lahjoitettiin ennätyspotti

  • 18.1.06:47
    Antero Mertaranta

    Antero Mertaranta sai mystisen paketin katsojalta ja riemastui: "Voit olla varma, että nukun tämän kanssa"

  • 16.1.05:45
    Väkivaltarikokset

    Perheen kauhunhetket Nousiaisissa: Moottorisahamies hyökkäsi verisin seurauksin kotiin jouluyönä