Älä koskaan tee näin kananmunille

Kananmuna
Shutterstock

Vältä näitä virheitä kananmunia valmistaessasi.

Miten kananmuna oikeastaan kannattaisikaan rikkoa tai kuoria? Pieniin virheisiin sortumalla saatat valmistaa kananmunistasi liian kuivia ja mauttomia. Älä toimi näin:

1. Älä riko kananmunia kulhon reunaan

Riko kananmunat tasaista pintaa vasten, älä esimerkiksi kulhon reunaan. Näin vältät todennäköisemmin kuorten rikkoutumisen munan joukkoon.

2. Älä lisää kananmunia kiehuvaan veteen

Keitä kananmunat lisäämällä ne kylmään veteen, jonka sitten kiehautat. Kun vesi kiehuu, käännä hella kiinni ja anna kananmunien kypsyä 10 minuuttia (5 minuuttia, jos haluat löysän keltuaisen). Kananmunien ylikeittäminen aiheuttaa keittiöösi pahan rikkimäisen hajun. Kun kananmunat ovat kypsyneet, kasta ne nopeasti kylmään veteen, jotta kypsymisprosessi loppuu.

3. Älä yritä kuoria keitettyjä kananmunia lämpiminä

Kasta kananmunat heti keittämisen jälkeen kylmään veteen. Näin kuoret irtoavat todella helposti. Jos yrität kuoria kananmunaa lämpimänä, joudut nyrhimään sitä todennäköisesti melko kauan.

4. Munakokkelin ylikypsentäminen

Munakokkeli ylikypsyy helposti, kun se valmistetaan kuumalla pannulla. Kypsennä munakokkeli seuraavan kerran keskilämmöllä ja sekoita sitä hellästi puuhaarukalla. Näin munakokkelista tulee silkkisen pehmeää, eikä kuivaa.

5. Kananmunien liika sekoittaminen

Älä vatkaa kananmunia liikaa, ennen kuin lisäät ne pannulle esimerkiksi omelettia tehdessä. Jos haluat omeletista kevyen pehmeän, lisää joukkoon hieman vettä tai kermaa.

6. Älä heitä kananmunia roskiin

Jos käytät kananmunasta vain keltuaisen, älä missään nimessä heitä valkuaisia roskiin. Valkuaiset voi nimittäin pakastaa! Säästä valkuaisia pakkasessa vaikka marenkia tai macaroneja varten. Pakastetut valkuaiset itse asiassa vatkautuvat paremmin!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja