Pilaa täydellisen proteiinipommin: Älä ikinä tee näin kananmunille!

shutterstock_382715590
Kananmunat ovat loistava proteiininlähde ja niitä ei kannata pilata! Shutterstock

Miten kananmuna oikeastaan kannattaisikaan rikkoa tai kuoria? Pieniin virheisiin sortumalla saatat valmistaa kananmunistasi liian kuivia ja mauttomia.

Älä toimi näin:

1. Älä riko kananmunia kulhon reunaan

Riko kananmunat tasaista pintaa vasten, älä esimerkiksi kulhon reunaan. Näin vältät todennäköisemmin kuorten rikkoutumisen munan joukkoon.

2. Älä lisää kananmunia kiehuvaan veteen

Keitä kananmunat lisäämällä ne kylmään veteen, jonka sitten kiehautat. Kun vesi kiehuu, käännä hella kiinni ja anna kananmunien kypsyä 10 minuuttia (5 minuuttia, jos haluat löysän keltuaisen). Kun kananmunat ovat kypsyneet, kasta ne nopeasti kylmään veteen, jotta kypsymisprosessi loppuu.

3. Älä yritä kuoria keitettyjä kananmunia lämpiminä

Kasta kananmunat heti keittämisen jälkeen kylmään veteen. Näin kuoret irtoavat todella helposti. Jos yrität kuoria kananmunaa lämpimänä, joudut nyrhimään sitä todennäköisesti melko kauan.

4. Älä sekoita kananmunia liikaa

Älä vatkaa kananmunia liikaa, ennen kuin lisäät ne pannulle esimerkiksi omelettia tehdessä. Jos haluat omeletista kevyen pehmeän, lisää joukkoon hieman vettä tai kermaa.

5. Älä heitä kananmunia roskiin

Jos käytät kananmunasta vain keltuaisen, älä missään nimessä heitä valkuaisia roskiin. Valkuaiset voi nimittäin pakastaa! Säästä valkuaisia pakkasessa vaikka marenkia tai macaroneja varten. Pakastetut valkuaiset itse asiassa vatkautuvat paremmin!

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.