Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pilaa täydellisen proteiinipommin: Älä ikinä tee näin kananmunille!

Kananmunat ovat loistava proteiininlähde ja niitä ei kannata pilata!
Kananmunat ovat loistava proteiininlähde ja niitä ei kannata pilata!Shutterstock
Julkaistu 20.09.2017 07:18

MTV LIFESTYLE

Miten kananmuna oikeastaan kannattaisikaan rikkoa tai kuoria? Pieniin virheisiin sortumalla saatat valmistaa kananmunistasi liian kuivia ja mauttomia.

Älä toimi näin:

1. Älä riko kananmunia kulhon reunaan

Riko kananmunat tasaista pintaa vasten, älä esimerkiksi kulhon reunaan. Näin vältät todennäköisemmin kuorten rikkoutumisen munan joukkoon.

2. Älä lisää kananmunia kiehuvaan veteen

Keitä kananmunat lisäämällä ne kylmään veteen, jonka sitten kiehautat. Kun vesi kiehuu, käännä hella kiinni ja anna kananmunien kypsyä 10 minuuttia (5 minuuttia, jos haluat löysän keltuaisen). Kun kananmunat ovat kypsyneet, kasta ne nopeasti kylmään veteen, jotta kypsymisprosessi loppuu.

3. Älä yritä kuoria keitettyjä kananmunia lämpiminä

Kasta kananmunat heti keittämisen jälkeen kylmään veteen. Näin kuoret irtoavat todella helposti. Jos yrität kuoria kananmunaa lämpimänä, joudut nyrhimään sitä todennäköisesti melko kauan.

4. Älä sekoita kananmunia liikaa

Älä vatkaa kananmunia liikaa, ennen kuin lisäät ne pannulle esimerkiksi omelettia tehdessä. Jos haluat omeletista kevyen pehmeän, lisää joukkoon hieman vettä tai kermaa.

5. Älä heitä kananmunia roskiin

Jos käytät kananmunasta vain keltuaisen, älä missään nimessä heitä valkuaisia roskiin. Valkuaiset voi nimittäin pakastaa! Säästä valkuaisia pakkasessa vaikka marenkia tai macaroneja varten. Pakastetut valkuaiset itse asiassa vatkautuvat paremmin!

Lähde: The Daily Meal


***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Huikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaUnohda keittäminen! Vaivaton tapa valmistaa ”keitettyjä” kananmunia – tätä huikeaa niksiä on pakko kokeillaEthän kypsennä kiehuvassa vedessä? Vältä yleiset munamokat – näin keität täydellisiä kananmunia joka kertaEi näin! Asiat, joita ei koskaan kannata tehdä kananmunilleNäin keität täydelliset kananmunat joka kerta: Ei kannatakaan valmistaa kiehuvassa vedessäKananmunia keittämässä? Näin saat täydellisen lopputuloksen kerta toisensa perään
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin