Mainos

Älä koskaan syö näitä ruokia lentokoneessa

Tiesitkö, mitä ruokia ei kannattaisi ottaa evääksi lentokoneeseen?

Oman ruoan ottaminen lentokoneeseen voi olla fiksu valinta säästääkseen rahaa sekä saadakseen juuri sellaista ruokaa, kun itse haluaa. Eväitä valitessa tulisi kuitenkin ottaa huomioon muutama asia, kuten muut matkustajat. Älä ota näitä ruokia mukaan lentokoneeseen!

Ruoat, joita et ehdi syödä kokonaan

Kannattaa huolehtia, että ehtii syömään mukaan ottamansa eväät lentokoneessa tai sitten heittää ne pois ennen laskeutumista. Monissa maissa on tarkat turvamääräykset koskien elintarvikkeita. Et välttämättä saa tuoda avattua ruokapakkausta maahan. Erityisesti hedelmien ja vihannesten kanssa ollaan tarkkana, koska niissä piilee maatalouteen liittyviä riskejä.

Pussikeitot

Joillain matkustajilla on tapana ottaa mukaan jonkinlainen pussikeitto tai nuudeliannos, johon tarvitsee vain lisätä kiehuvaa vettä. Lentoemännillä on toki antaa kiehuvaa vettä, mutta turvallisuuden kannalta se ei ole järkevä idea. Kiehuva vesi voi aiheuttaa palovammat sinulle tai vieressä istuvalle turbulenssin iskiessä.

Lisäksi nuudelit sisältävät runsaasti suolaa, jota ei kannata syödä paljon lentokoneessa, jos haluaa taistella turvotusta vastaan.

Äänekkäät ruoat

Lentokoneessa olisi hyvä välttää kovaa rouskutusta, koska tämä voi ärsyttää vieressä istuvia. Tällaisia ruokia ovat muun muassa sipsit ja raa’at vihannekset. Vieressä istuva ei pääse karkuun rouskutustasi, joten ota lentokoneessa huomioon myös muut matkustajat.

Sotkuiset ruoat

Lentokoneessa syöminen pienellä pöydällä ja muovisilla aterimilla on hankalaa, joten älä varaa mukaan sottaavaa ruokaa. Lentokoneita ei välttämättä siivota läpikotaisin jokaisen lennon välissä, joten älä jätä murusia ja ruoantähteitä paikallesi.

Haisevat ruoat

Lentokoneeseen ei kannattaisi ottaa mukaan mitään kovin haisevaa ruokaa, kuten esimerkiksi kalaruokia. Lentokone on pieni tila, joten muut eivät välttämättä halua haistella sinun ruokiasi.

Rasvaiset ruoat

Rasvaiset pikaruoat saattavat olla halvin vaihtoehto lennolle mukaan, mutta mieti vielä uudestaan. Rasvainen ruoka on usein sekä sotkuista että haisevaa. Rasvainen ruoka saattaa myös aiheuttaa närästystä tai pahaa oloa laskeutumisen aikana.

Pähkinät

Ennen pieniä pähkinäpusseja tarjoiltiin lennoilla, mutta ovat poistuneet useimmista lentoyhtiöistä lisääntyneiden pähkinäallergioiden vuoksi. Pähkinäpussin avaaminen voi olla vaarallista, jos lennollasi on vakavasti pähkinäallerginen matkustaja.

Lähde: Insider


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja