Älä koskaan säilytä kananmunia meetvurstin vieressä – tässä syy
Tiedätkö sinä, miten kananmunia tulisi säilyttää kotioloissa?
Monet suomalaiset säilyttävät kananmunia jääkaapissa, mutta todellisuudessa munia voi kuitenkin säilöä myös huoneenlämmössä. Tärkeintä kanamunien säilytyksessä on huomioida lämpötilan tasaisuus: jos siis säilytät munia viileässä, älä siirrä niitä kesken kaiken lämpimään.
Laitilan Kanatarhan mukaan munat kannattaa mieluiten säilyttää omassa pakkauksessaan, noin 12-14 asteessa. Kananmunia ei siis kannata laittaa jääkaapissa kylmimmille hyllyille.
Älä laita meetvurstia kananmunien lähelle
Kananmunien säilytyksessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti siihen, mitä munien vieressä säilyttää. Esimerkiksi meetvurstia ei koskaan kannata laittaa kananmunien viereen jääkaapissa.
– Älä aseta avattua meetvurstipakettia kennon päälle sillä huokoinen kananmunan kuori saattaa päästää vahvat maut lävitseen. Vältä myös purjon tai tillipuntin pistämistä aivan kananmunien viereen, ellet halua niihin vienoja sivumakuja. Suosittelemme, että lisäät meetvurstit, sipulit ja muut vahvasti tuoksuvat tuotteet vasta pannulla vaikkapa munakkaan sekaan, Laitilan Kanatarhasta todetaan.
Kanamunat säilyvät paremmin "terävä" puoli alaspäin
Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Lea Lastikka kertoo, että kananmuna pitäisi yllättäen säilyttää aina "terävä" puoli alaspäin.
– Kananmunat kannattaa aina säilyttää se tylpempi puoli ylöspäin, koska kananmunan tylpällä puolella on pieni ilmakupla. Säilyvyys heikkenee, jos laittaa terävän pään ylöspäin, Lastikka vinkkaa.
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan