Tiedätkö sinä, miten kananmunia tulisi säilyttää kotioloissa?
Monet suomalaiset säilyttävät kananmunia jääkaapissa, mutta todellisuudessa munia voi kuitenkin säilöä myös huoneenlämmössä. Tärkeintä kanamunien säilytyksessä on huomioida lämpötilan tasaisuus: jos siis säilytät munia viileässä, älä siirrä niitä kesken kaiken lämpimään.
Laitilan Kanatarhan mukaan munat kannattaa mieluiten säilyttää omassa pakkauksessaan, noin 12-14 asteessa. Kananmunia ei siis kannata laittaa jääkaapissa kylmimmille hyllyille.
Älä laita meetvurstia kananmunien lähelle
Kananmunien säilytyksessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti siihen, mitä munien vieressä säilyttää. Esimerkiksi meetvurstia ei koskaan kannata laittaa kananmunien viereen jääkaapissa.
– Älä aseta avattua meetvurstipakettia kennon päälle sillä huokoinen kananmunan kuori saattaa päästää vahvat maut lävitseen. Vältä myös purjon tai tillipuntin pistämistä aivan kananmunien viereen, ellet halua niihin vienoja sivumakuja. Suosittelemme, että lisäät meetvurstit, sipulit ja muut vahvasti tuoksuvat tuotteet vasta pannulla vaikkapa munakkaan sekaan, Laitilan Kanatarhasta todetaan.
Kanamunat säilyvät paremmin "terävä" puoli alaspäin
Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Lea Lastikka kertoo, että kananmuna pitäisi yllättäen säilyttää aina "terävä" puoli alaspäin.
– Kananmunat kannattaa aina säilyttää se tylpempi puoli ylöspäin, koska kananmunan tylpällä puolella on pieni ilmakupla. Säilyvyys heikkenee, jos laittaa terävän pään ylöspäin, Lastikka vinkkaa.
(MTV LIFESTYLE)