Älä koskaan jätä vihanneksia pesemättä – salaattisekoitukset aiheuttivat kaksi kuolemaa Briteissä?
Iso-Britanniassa on havaittu 151 kolibakteeritartuntaa, joiden epäillään johtuvan saastuneesta rucolasta. Kahden ihmisen kerrotaan kuolleen vaarallisen bakteerimuunnoksen aiheuttamiin oireisiin.
Kolibakteerin epäillään olevan peräisin rucolasta
Briteissä on herännyt epäilys siitä, että kolibakteeri olisi päässyt leviämään tuonti-rucolan kautta. Terveysviranomaiset epäilevät, että saastunut rucola olisi tuotu maahan Välimeren alueelta.
Asiaan ei kuitenkaan olla vielä saatu vahvistusta. Ikävien tapahtumien seurauksena useampaa britannialaisyrityksiä on kehotettu jättämään rucola pois suosituista salaattisekoituksista.
– On selvinnyt, että useat bakteeritartunnan saaneet ovat syöneet rucolaa sisältävää salaattisekoitusta ennen kuin pahoinvointi on alkanut, asiaa tutkiva tohtori Isabel Oliver toteaa Daily Mailille.
Vihannekset on syytä pestä aina huolella
Viranomaiset eivät aio ryhtyä tiukempiin toimiin asian osalta ennen kuin saadaan vahvistus sille, mistä kolibakteeri on peräisin. Viranomaiset kehottavat erityiseen huolellisuuteen vihannesten pesemisessä. Samalla he muistuttavat, että vihanneksista olisi syytä poistaa kaikki maa-aines ennen säilytystä.
Lähde: Daily Mail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan