Älä keitä spagettia kattilassa – parempi tapa onkin yllättäen tämä!

Kansainvälisen pastapäivän kunniaksi Makuja.fi paljastaa kaikkien aikojen parhaat pastaniksit. Tiesitkö sinä jo tämän keittoniksin täydelliselle pastalle?

Keitätkö spagetin tai muun pastan aina kattilassa? Tämä lienee yleisin tapa pastan kypsentämiselle, mutta asiantuntijan mukaan se ei suinkaan välttämättä ole paras. Useita ruoanlaitto-opuksia kirjoittanut tunnettu amerikkalainen ruokakemisti Harold McGee suosittelee kokeilemaan pastan kypsentämistä paistinpannulla:

– Valmistamalla pastan paistinpannulla voit säästää runsaasti aikaa, vettä ja energiaa. Lisäksi pastasta tulee parempaa, McGee paljastaa.

McGeen mukaan pasta kannattaa kypsentää paistinpannulla kylmään veteen lisättynä, eikä vettä tarvitse olla kovin paljoa. Kylmään veteen pastan lisääminen edesauttaa myös sitä, että spagetit tai muut pastalajikkeet eivät tartu toisiinsa. Kokeile paistinpannumenetelmää ja saat täydellistä pastaa!
Keittoaika riippuu pastalajikkeesta, mutta pastat valmistuvat joka tapauksessa nopeammin kuin kattilassa.


MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja