Kansainvälisen pastapäivän kunniaksi Makuja.fi paljastaa kaikkien aikojen parhaat pastaniksit. Tiesitkö sinä jo tämän keittoniksin täydelliselle pastalle?
Keitätkö spagetin tai muun pastan aina kattilassa? Tämä lienee yleisin tapa pastan kypsentämiselle, mutta asiantuntijan mukaan se ei suinkaan välttämättä ole paras. Useita ruoanlaitto-opuksia kirjoittanut tunnettu amerikkalainen ruokakemisti Harold McGee suosittelee kokeilemaan pastan kypsentämistä paistinpannulla:
– Valmistamalla pastan paistinpannulla voit säästää runsaasti aikaa, vettä ja energiaa. Lisäksi pastasta tulee parempaa, McGee paljastaa.
McGeen mukaan pasta kannattaa kypsentää paistinpannulla kylmään veteen lisättynä, eikä vettä tarvitse olla kovin paljoa. Kylmään veteen pastan lisääminen edesauttaa myös sitä, että spagetit tai muut pastalajikkeet eivät tartu toisiinsa. Kokeile paistinpannumenetelmää ja saat täydellistä pastaa!
Keittoaika riippuu pastalajikkeesta, mutta pastat valmistuvat joka tapauksessa nopeammin kuin kattilassa.
MTV LIFESTYLE