Älä keitä spagettia kattilassa – parempi tapa onkin yllättäen tämä!
Kansainvälisen pastapäivän kunniaksi Makuja.fi paljastaa kaikkien aikojen parhaat pastaniksit. Tiesitkö sinä jo tämän keittoniksin täydelliselle pastalle?
Keitätkö spagetin tai muun pastan aina kattilassa? Tämä lienee yleisin tapa pastan kypsentämiselle, mutta asiantuntijan mukaan se ei suinkaan välttämättä ole paras. Useita ruoanlaitto-opuksia kirjoittanut tunnettu amerikkalainen ruokakemisti Harold McGee suosittelee kokeilemaan pastan kypsentämistä paistinpannulla:
– Valmistamalla pastan paistinpannulla voit säästää runsaasti aikaa, vettä ja energiaa. Lisäksi pastasta tulee parempaa, McGee paljastaa.
McGeen mukaan pasta kannattaa kypsentää paistinpannulla kylmään veteen lisättynä, eikä vettä tarvitse olla kovin paljoa. Kylmään veteen pastan lisääminen edesauttaa myös sitä, että spagetit tai muut pastalajikkeet eivät tartu toisiinsa. Kokeile paistinpannumenetelmää ja saat täydellistä pastaa!
Keittoaika riippuu pastalajikkeesta, mutta pastat valmistuvat joka tapauksessa nopeammin kuin kattilassa.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut