Älä keitä pastaa kattilassa – parempi tapa tekee spagetista täydellistä
Ruokakemistin mukaan pastan saa keitettyä täydelliseksi paistinpannulla.
Pasta, kuten esimerkiksi spagetti valmistetaan perinteisesti lisäämällä tuote kiehuvaan veteen kattilaan. Useita kokkausopuksia kirjoittanut tunnettu amerikkalainen ruokakemisti Harold McGee kehottaa kuitenkin kokeilemaan toisenlaista valmistusmenetelmää pastalle.
– Valmistamalla pastan paistinpannulla voit säästää runsaasti aikaa, vettä ja energiaa, McGee lupaa.
Ruokakemistin mukaan pasta kannattaa kypsentää paistinpannulla vähässä vedessä, kylmään veteen lisättynä. Koska vesi on alussa kylmää, pastat eivät McGeen mukaan tartu toisiinsa. Tällä menetelmällä pastasta tulee koostumukseltaan täydellistä. Keittoaika riippuu pastalajikkeesta, mutta pastat valmistuvat joka tapauksessa nopeammin kuin kattilassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan