Älä keitä pastaa kattilassa – parempi tapa tekee spagetista täydellistä
![Photographer: Shutterstock.](https://im.mtvuutiset.fi/image/1388770/landscape16_9/1024/576/ff5deaca375990413041fe5623de1c65/eq/1702335.jpg)
Ruokakemistin mukaan pastan saa keitettyä täydelliseksi paistinpannulla.
Pasta, kuten esimerkiksi spagetti valmistetaan perinteisesti lisäämällä tuote kiehuvaan veteen kattilaan. Useita kokkausopuksia kirjoittanut tunnettu amerikkalainen ruokakemisti Harold McGee kehottaa kuitenkin kokeilemaan toisenlaista valmistusmenetelmää pastalle.
– Valmistamalla pastan paistinpannulla voit säästää runsaasti aikaa, vettä ja energiaa, McGee lupaa.
Ruokakemistin mukaan pasta kannattaa kypsentää paistinpannulla vähässä vedessä, kylmään veteen lisättynä. Koska vesi on alussa kylmää, pastat eivät McGeen mukaan tartu toisiinsa. Tällä menetelmällä pastasta tulee koostumukseltaan täydellistä. Keittoaika riippuu pastalajikkeesta, mutta pastat valmistuvat joka tapauksessa nopeammin kuin kattilassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka