Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä keitä kukkakaalia: Kokeile herkullista valmistustapaa!

Kukkakaaleista saa maistuvia uunissa.
Kukkakaaleista saa maistuvia uunissa.Shutterstock
Julkaistu 21.08.2016 18:02

Emmi Kärkkäinen

Kokki Amanda Freitagin ohjeella valmistat kukkakaalin herkullisella ja yksinkertaisella tavalla.

VINKKI! Saat kukkakaaleihin kauniin ruskeat reunat lisäämällä niiden päälle kurkumaa.

Vaikka monella on tapana keittää kukkakaali, on uunissa paahtaminen jopa parempi tapa kypsentää tuttu vihannes. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Kukkakaalin valmistuksessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka sitä käsitellään. Se kannattaa leikata poikkisuuntaisesti eikä vain kukintojen suuntaisesti. 

Paahdetut kukkakaalit

4 annosta

1 kukkakaalin pää

2 rkl oliiviöljyä

1 tl jauhettua kurkumaa

1 tl suolaa

¼ tl jauhettua mustapippuria

Leikkaa kukkakaali puoliksi poikittaissuunnassa ylhäältä alaspäin. Leikkaa molemmat puoliskot vielä poikittain noin puolen senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Levitä kukkakaalit pellille. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, kurkuma, suola ja mustapippuri. Levitä seos kukkakaalien päälle.


Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Käännä pelti toisinpäin paiston puolivälissä, jotta kukkakaalit ruskistuvat tasaisesti.

Lähde: Lifescript

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lempeän tulinen kasvissosekeitto, Iinan reseptiOletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Gordon Ramsaylta mullistava juuresresepti – simppeli vaihtoehto perinteisille joululaatikoille!Rapea ja herkullinen lopputulos! Tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää parsakaaliVain vähän kaloreita ja oikea terveyspommi – tästä edullisesta raaka-aineesta syntyy mielettömän hyvä lisukeruoka!Paahdetut fenkolit
KasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruokavalio
  • 23.10.08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 13.10.14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 20.9.17:34
    Ruoka

    Helsingissä eletään "vegekuplassa" – suomalaisista vegaanilapsista selvisi uutta tietoa