Älä keitä kukkakaalia: Kokeile herkullista valmistustapaa!
Kokki Amanda Freitagin ohjeella valmistat kukkakaalin herkullisella ja yksinkertaisella tavalla.
VINKKI! Saat kukkakaaleihin kauniin ruskeat reunat lisäämällä niiden päälle kurkumaa.
Vaikka monella on tapana keittää kukkakaali, on uunissa paahtaminen jopa parempi tapa kypsentää tuttu vihannes. Tällä ohjeella onnistut varmasti!
Kukkakaalin valmistuksessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka sitä käsitellään. Se kannattaa leikata poikkisuuntaisesti eikä vain kukintojen suuntaisesti.
Paahdetut kukkakaalit
4 annosta
1 kukkakaalin pää
2 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
¼ tl jauhettua mustapippuria
Leikkaa kukkakaali puoliksi poikittaissuunnassa ylhäältä alaspäin. Leikkaa molemmat puoliskot vielä poikittain noin puolen senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Levitä kukkakaalit pellille. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, kurkuma, suola ja mustapippuri. Levitä seos kukkakaalien päälle.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Käännä pelti toisinpäin paiston puolivälissä, jotta kukkakaalit ruskistuvat tasaisesti.
Lähde: Lifescript
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa