Älä kaada ylimääräistä kahvia pois – hyödynnä nerokkaat käyttötavat!
Aamulla jää usein kahvipannuun ylimääräistä kahvia. Kahvinrippeitä ei kannatakaan kaataa pois, vaan ne voi hyödyntää muun muassa ruoanlaitossa.
Älä kaada ylimääräisiä kahveja aamulla lavuaarista, vaan käytä ne hyödyksi keittiössä. Ylijääneet kahvit kannattaa kaataa lasipurkkiin ja laittaa talteen jääkaappiin.
Kahvista saa tehtyä monenlaisia herkkuja, ja sitä voi hyödyntää myös ruoanlaitossa. Food52 listasi loistavia keinoja hyödyntää ylijäänyt kahvi.
Kahvista saa aikaan erilaisia makeita herkkuja. Sekoita tehosekoittimessa kahvi, jogurtti, jäinen banaani ja ripaus kaakaojauhetta ja saat herkullisen ja kofeiinipitoisen smoothien. Kahvia voi myös lisätä esimerkiksi suklaamoussen joukkoon.
Kaipaatko vaihtelua jääkahviin? Mausta kahvi ensin kanelilla tai vanilja-aromilla ja kaada jääpalamuotteihin. Näin saat kivaa lisämakua jäiseen kahvijuomaan.
Kahvia voi käyttää myös suolaisten ruokien valmistuksessa. Lisää kahvia kanan mausteliemeen ja saat herkulliset aromit. Kahvi sopii myös loistavasti lihakastikkeisiin.
Lähde: Food52
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti