Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä hikoile keittiössä – helppo illanistujaisherkku valmistuu kuin itsestään

Shutterstock
Julkaistu 18.04.2015 18:08
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Rennot illanistujaiset ovat mukava tapa viettää aikaa ystävien kesken. Tämän reseptin ansiosta sinulle jää aikaa nauttia illasta ilman keittiössä huhkimista. 

Tarjoiluiden valmistaminen aiheuttaa usein päänvaivaa, ja isäntä tai emäntä voi pahimmassa tapauksessa joutua viettämään koko illan keittiössä. Nyt asiaan on ratkaisu, sillä tämä todella helppo ja herkullinen ruoka valmistuu nopeasti uunissa. Sinulle jää aikaa myös vieraiden kanssa seurusteluun. Ja mikä parasta, lopputulos on todella herkullinen. 

Uunicamembert

Lämpimällä ja täyteläisellä, miltei sulaneella camembertilla on hyvin valuvainen koostumus, joten se kannattaa tarjoilla uunissa paahdettujen leipätikkujen kera. Ruokaan tulevista yrteistä leviää huumaava, veden kielelle nostattava tuoksu. Tämä on ruoanlaittoa helpoimmillaan!

Ainekset
kokonainen camembert puurasiassa, 250 grammaa
6–8 rosmariinin oksaa
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää (kuivahtanutta)
2 rkl oliiviöljyä
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Tarjoiluun
hapokasta omenaa viipaloituna
viinirypäleitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Poista juuston ympäriltä muovi, vuoraa puurasia leivinpaperilla ja nosta juusto takaisin rasiaan. Tee juuston päälle viiltoja terävällä veitsellä ja työnnä niihin rosmariinin oksia. Ripottele juuston päälle timjamia ja mustapippuria. Aseta uunipellille.

Leikkaa leipä haluamasi kokoisiksi tikuiksi. Sudi leipäsuikaleet oliiviöljyllä ja laita uunipellille. Paista leipää ja juustoa uunissa 10–15 minuuttia, tai kunnes juuston sisus on sulanut ja leivät kullanruskeita.


Ripottele ruohosipuli sulaneen juuston päälle ja tarjoile raikkaiden hedelmien kera.

Viinisuositus

Camembert on oiva illanistujaisruoka myös siksi, että sen seuraksi sopivat yllättävän monet juomat. Voit järjestää samalla viinimaistajaiset! 

Uunicamembertin seuraksi varma valinta on tamminen valkoviini. Yllättävän hyvä vaihtoehto on myös portviini, jonka makeus ja korkea alkoholipitoisuus korostavat hyvin juuston aromeita. Punaviineistä tämän juuston seuraksi kannattaa valita keskitäyteläinen ja tulinen punaviini, joka nostaa juuston makuvivahteet hyvin esille.

Lähteet: Hiprakkaruokaa keittokirja, Milton Crawford (Atena kustannus Oy 2015), Juomavinkki.fi

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunMelko nerokasta! Näin Jamie Oliver tekee pasta carbonaran: "Helppo ateria, joka ällistyttää kaikki"Tämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikkoUunituoretta leipää, joka valmistuu kuin itsestään – nappaa talteen superherkullisen focaccian resepti!Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeilla
JuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • 24.10.17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 24.10.08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa

  • 18.8.18:45
    Ruoka

    Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti