Älä heitä syömäpuikkoja pois – 5 yllättävää käyttötapaa

Syömäpuikko
Shutterstock

Lojuuko laatikossasi kasa käyttämättömiä syömäpuikkoja? Kaiva ne esille, sillä syömäpuikkoja voi uusiokäyttää uskomattoman monella tapaa. Lue vinkit, kuinka saat puikot hyötykäyttöön keittiössäsi. 

Haetko usein kiinalaista ruokaa kotiisi, mutta vaihdat syömäpuikot samantien haarukkaan? Syömäpuikkoja kerääntyy, ja ne jäävät usein lojumaan käyttämättömänä laatikon pohjalle. Tämän luettuasi pyydät seuraavan kerran mukaasi jopa muutaman ylimääräisen syömäpuikon aasialaista ruokaa hakiessasi. 

Munavispilä

Munakokkelin tekoon, tai ihan vain kananmunien vispaukseen syömäpuikot ovat omiaan. Syömäpuikot ovat itse asiassa kätevä apu kaikenlaiseen ruoanlaittoon, varsinkin helposti pohjaan palavien ruokien sekoittamiseen. Sekoittaminen hoituu sujuvammin puikoilla, kuin isolla kauhalla tai lusikalla.  

Grillitikku

Liota syömäpuikkoja vartin ajan vedessä ja käytä grillitikkuina. Pujota puikkoihin lihanpaloja ja kasviksia. Paksut syömäpuikot toimivat grillaukseen paremmin kuin perinteiset grillitikut, sillä ne eivät katkea tai pala yhtä helposti. Syömäpuikot sopivat erinomaisesti myös vaahtokarkkien paistamiseen nuotiolla. 

Puhdistusväline

Syömäpuikot ovat uskomattoman kätevä apu ahtaiden paikkojen siivoukseen. Kiinnitä pala kangasta puikon toiseen päähän, ja pääset pyyhkimään pölyt helposti ahtaistakin paikoista, kuten venttiileistä tai uunin sisältä. 

Kirsikkapora

Syömäpuikko on erinomainen väline kirsikan kiven ulos saamiseen ilman, että itse hedelmä rikkoutuu. Työnnä syömäpuikko kirsikan läpi samalla hieman pyörittäen, jolloin saat kiven helposti ulos. 

Sekoitustikku

Syömäpuikot sopivat täydellisesti sekoitustikuiksi esimerkiksi drinkkeihin ja kahvijuomiin. Voit sitoa puikkoon koristeeksi kauniin rusetin tai nauhan piristämään juomakokemustasi. Puikot toimivat sekoitustikkuina erityisesti juhlissa, jolloin voit koristella puikot juhlan teemaan sopivin värein. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja