Älä heitä pois! Näin otat parsakaalin varret hyötykäyttöön
Parsakaalin varsia ei kannata heittää pois. Näiden vinkkien avulla säästät sekä rahaa että luontoa maukkaalla tavalla.
Kovat ja puiset parsakaali varret lentävät monella automaattisesti biojätteeseen. Parsakaalin varret taipuvat kuitenkin herkulliseksi ruoaksi oikein valmistettuna.
Poimi talteen nämä hyödylliset vinkit ja loihdi makusi mukaisia ruokia.
Yhdistä muihin kasviksiin
Parsakaalin varret sopivat erinomaisesti esimerkiksi kasvislisukkeen valmistamiseen, sillä ne sointuvat erinomaisesti muiden kasvisten joukkoon. Lisää kuorittuja ja viipaloituja parsakaalin varsia uunikasvisten sekaan, tai paista pannulla valkosipulin ja lempivihannestesi kera.
Parsakaalin varsia voi lisätä keitettyinä tuomaan väriä myös esimerkiksi munakkaaseen.
Herkuttele raastesalaatilla
Maukas majoneesisalaatti syntyy parsakaalin varsista, porkkanoista, majoneesista ja maustamattomasta jogurtista. Raasta kuoritut parsakaalin varret ja porkkanat raasteeksi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää joukkoon jogurtti ja majoneesi, ja mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
Näin nopeasti sinulla on valmiina coleslaw-tyyppinen lisukesalaatti, jota voit käyttää niin lisukesalaattina kuin esimerkiksi hampurilaistenkin täytteenä.
Vaihtoehto ranskalaisille
Kuori parsakaalin varret ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla reilu määrä öljyä ja paista parsakaaliviipaleita kuumassa öljyssä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Mausta viipaleet suolalla ja nauti ranskalaisten tapaan joko sellaisenaan tai lisukkeena.
Vaikka tämä ruokalaji vaatii melko paljon öljyä paistamiseen, älä ole huolissasi, sillä kaikki öljy ei imeydy parsakaaliviipaleisiin.
Keitä oma kasvisliemi
Parsakaalin varret ovat omiaan juuri erilaisten liemien ja keittopohjien valmistamiseen. Älä heitä parsakaalin varsia pois, vaan lisää ne isoina paloina esimerkiksi keiton joukkoon. Palat noukitaan pois valmiista keitosta, jolloin keittoon jää ainoastaan hyvä maku.
Lähde: Purewow
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa