Älä heitä käyttökelpoista pois! Sitruunankuoret voi hyödyntää yllättävällä tavalla
Sitruunankuoria ei kannata heittää pois, kun mehu on hyödynnetty. Muista kuitenkin pestä sitruuna kunnolla, ennen kuin käytät kuoria ruoanlaitossa.
Ruokaniksisivusto Wonder how to listasi käteviä tapoja, joilla sitruunankuoret saa hyödynnettyä keittiössä.
Tee teetä
Sitruunankuorista saat maukasta teetä. Pese sitruuna, raasta kuori ja jätä kuoret kuivahtamaan muutamaksi päiväksi. Jos haluat kuivattaa kuoret välittömästi käyttökelpoisiksi, voit myös paahtaa niitä hetken uunissa.
Kuivattuja kuoria voit sekoittaa mustan, haudutetun teen joukkoon antamaan teelle aidon sitruunan aromia.
Mausta liha
Sitruunankuori sopii erinomaisesti siipikarjanlihan mausteeksi. Laita sitruunankuoria esimerkiksi broilerin päälle lihan laittamista uuniin. Isot kuoret on helppo poistaa lihan päältä ennen tarjoilua.
Mausta vihannekset
Makeat uunijuurekset ja happamat sitrushedelmät muodostavat täydellisen makuparin. Sekoita kuoret öljyn ja muiden mausteiden kanssa ja valele uunijuuresten päälle ennen paistamista.
Mausta riisi
Lisää sitruunankuoriraastetta esimerkiksi kiehuvan riisin tai kuskusin joukkoon antamaan lisukkeelle pirteää aromia.
Lähde: food-hacks.wonderhowto.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan