Älä heitä käyttökelpoista pois! Sitruunankuoret voi hyödyntää yllättävällä tavalla

sitruuna
Sitruunakuorilla voi maustaa lähes ruoan kuin ruoan. Shutterstock

Sitruunankuoria ei kannata heittää pois, kun mehu on hyödynnetty. Muista kuitenkin pestä sitruuna kunnolla, ennen kuin käytät kuoria ruoanlaitossa. 

Ruokaniksisivusto Wonder how to listasi käteviä tapoja, joilla sitruunankuoret saa hyödynnettyä keittiössä. 

Tee teetä

Sitruunankuorista saat maukasta teetä. Pese sitruuna, raasta kuori ja jätä kuoret kuivahtamaan muutamaksi päiväksi. Jos haluat kuivattaa kuoret välittömästi käyttökelpoisiksi, voit myös paahtaa niitä hetken uunissa.

Kuivattuja kuoria voit sekoittaa mustan, haudutetun teen joukkoon antamaan teelle aidon sitruunan aromia.

Mausta liha

Sitruunankuori sopii erinomaisesti siipikarjanlihan mausteeksi. Laita sitruunankuoria esimerkiksi broilerin päälle lihan laittamista uuniin. Isot kuoret on helppo poistaa lihan päältä ennen tarjoilua.

Mausta vihannekset

Makeat uunijuurekset ja happamat sitrushedelmät muodostavat täydellisen makuparin. Sekoita kuoret öljyn ja muiden mausteiden kanssa ja valele uunijuuresten päälle ennen paistamista. 

Mausta riisi

Lisää sitruunankuoriraastetta esimerkiksi kiehuvan riisin tai kuskusin joukkoon antamaan lisukkeelle pirteää aromia.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja