Älä anna rasvattomuuden hämätä – nämä laihduttajien suosikit ovat todellisia hiilaripommeja!
Laihduttajat tarttuvat helposti vähärasvaisiksi ja vähäkalorisiksi mainostettuihin tuotteisiin. Niiden hiilihydraattipitoisuus saattaa yllättää.
Rasvattomiin tuotteisiin lisätään usein sokeria ja lisäaineita maun ja koostumuksen parantamiseksi. Rasvan välttely ei aina ole laihduttajalle hyväksi, sillä elimistö tarvitsee hyvälaatuisia rasvoja.
Rasvattomat salaattikastikkeet
Tavallinen öljypohjainen salaattikastike on täydellinen yhdistelmä verensokerin vaihteluita hillitsevää viinietikkaa sekä kasviöljyjä, jotka sisältävät terveellisiä rasvahappoja. Laihduttajia vaivaava rasvakammo on luonut kysyntää rasvattomille salaatinkastikkeille, joihin on usein lisätty sokeria ja glukoosisiirappia makua antamaan. Itsetehty salaattikastike on lisäaineilla höystettyjä kevytkastikkeita parempi ja terveellisempi vaihtoehto.
Rasvattomat maustetut jogurtit
Rasvaton marjajogurtti kuulostaa terveellisemmältä kuin se todellisuudessa onkaan. Rasvattomia jogurtteja maustetaan usein sokerilla, joten niissä voi olla yllättävän paljon hiilihydraatteja. Rasvattomiin maustettuihin jogurtteihin käytetään usein myös keinotekoisia lisäaineita koostumuksen ja maun parantamiseksi. Laihduttajan kannattaa suosia maustamattomia jogurtteja, joista löytyy myös rasvattomia versioita. Makua saa marjoja ja hedelmiä lisäämällä.
Riisikakut
Laihduttajien pelastuksena markkinoidut vähärasvaiset ja vähäkaloriset riisikakut kuuluvat monen laihduttajan ruokavalioon. Vaikka yksi riisikakku on kevyt ja vähäkalorinen, älä anna sen hämätä! Riisikakuissa on noin 80 prosenttia hiilihydraatteja ja niiden glykeeminen indeksi on jopa 91. Riisikakkujen syöminen saa verensokerisi heittelemään vuoristoradan lailla. Verensokerin äkilliset nousut ja laskut eivät ole hyväksi laihduttajalle – päinvastoin.
Osittainen lähde: Shape.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka