Mainos

AL: Tampereelle avataan ennennäkemätön ruokakauppa, jossa kaikki ruoat ovat ilmaisia

Tampereen seurakuntien Puoti-ruokakaupassa ei tarvitse maksaa ruoasta mitään, mutta sisäänpääsyyn tarvitaan lupa, kertoo Aamulehti

Tampereen Nekalassa avautuu toukokuussa ennennäkemätön ruokakauppa. Kyseessä on Tampereen seurakuntien Ruokapankin laajennettuihin tiloihin avautuva Puoti. Siellä ruoka ei maksa mitään. 

– Uusi Puoti on myymälämäinen ruoka-avun noutopiste, noin 85 neliön suuruinen hävikkiruokamarket. Tilaan mahtuu kerralla 8–12 asiakasta ”ostoksille”, kertoo seurakuntien elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen Aamulehdelle. 

Sisään pääsee vain luvan kanssa

Puotiin sisäänpäästäkseen täytyy olla seurakunnan diakoniatyöntekijän antama päätös. Kyse on siis ruoka-avusta, mutta tässä tapauksessa asiakkaalle ei anneta valmista kassia, vaan hän pääsee valitsemaan elintarvikkeet itse. Näin myös hävikiltä vältytään. 

Aamulehden mukaan kaupasta voi myös valita peruselintarvikkeiden lisäksi 1–3 ylimääräistä Extrat-tuotetta. Ne voivat olla esimerkiksi hygieniatuotteita, käyttötarvikkeita tai makeisia.

Koska Ruokapankki ja Puoti sijaitsevat hieman syrjässä, avun hakemisessa ei Palkosen mukaan "leimaudu ruoan jonottajaksi samalla tavalla kuin keskellä kaupunkia kassia odottaessa". 

Tampereen seurakuntien verkkosivuilla kerrotaan, että uusiin tiloihin tulee myös oma tila, jossa voi jäähdyttää ja pakata kouluilta lahjoituksena tuleva ylijäämälounas ruoka-avuksi. Samassa tilassa voidaan jatkokäsitellä hedelmä- ja vihanneshävikkiä hyödynnettäväksi ruoka-apuna esimerkiksi yhteisöruokailuissa.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja